Skip to main content
images easyblog images 928 7c2e21b66fe2092f2389d5d702456712 XL b82f7488

Ζυμαρικά με σαλιγκάρια σε δύο υπέροχες γεύσεις από την εταιρεία Fereikos!

Από μικρή το αγαπημένο μου φαγητό ήταν τα ζυμαρικά & αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα!
 
Μπορώ να τρώω ότι έχει σχέση με αυτά σε όποια μορφή υπάρχει. Νόμιζα ότι τα είχα δοκιμάσει σχεδόν όλα: μαύρες ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς, μακαρόνια ογκρατέν , κριθαρότο (ελληνική έκδοση του ριζότο) με θαλασσινά, κανελόνια με κοτόπουλο , νιόκι με ρικότα, πέννες με σπανάκι & πολλές συνταγές ακόμη. Δεν είχα φανταστεί όμως ότι θα υπήρχαν στην αγορά ζυμαρικά με σαλιγκάρια ! η ποιότητα , η γεύση & η νοστιμιά τους δεν περιγράφονται .Η Μαρία & η Πένυ Βλάχου ευθύνονται για το νέο προϊόν που πλασάρεται στην αγορά & το σημαντικό είναι ότι είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ! Πρέπει να είμαστε περήφανοι που σε τόσο δύσκολες εποχές υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποι μας που προσπαθούν να σηκώσουν το έθνος μας ψιλά …εκεί που ανήκουμε!
 
Η  εταιρεία Fereikos έχει την έδρα της στην Κορινθία, από το 2007 με αποκλειστική της δραστηριότητα τη δημιουργία ανοιχτών εκτροφείων σαλιγκαριών. Έχει πάρει πολλές διακρίσεις μια και η πορεία της από τότε μέχρι σήμερα μόνο ανοδική είναι ! Διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πωλήσεων ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης όπως είναι :Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο & Αγγλία.
 
Η ιδέα ξεκίνησε για εκείνους που δεν έχουν δοκιμάσει σαλιγκάρια , που δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό το συγκεκριμένο φαγητό, αλλά και για όλους τους φίλους του σαλιγκαριού & πιστέψτε με ότι  είναι αρκετοί.
Κυρίως στα νησιά όπως στη Σύρο( που μεγάλωσα εγώ), Κάσο, Κρήτη, κλπ το σαλιγκάρι είναι αγαπημένο πιάτο!
 
Δημιούργησαν 2 διαφορετικές κατηγορίες ζυμαρικών που μπορεί να φτιάξει  κάποιος εύκολα & γρήγορα.
Είναι έτοιμο σε λίγα μόνο λεπτά με όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του , όπως πρωτεΐνες, Ω3 λιπαρά οξέα, φώσφορο, μαγνήσιο και πολλά ακόμη.
 
Το α) προϊόν παντρεύτηκε με μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή & δημιουργήθηκε το Μεσογειακό Κοχύλι, αφού διαθέτει και το κατάλληλο σχήμα  & το β) προϊόν είναι οι Ταλιατέλες Μπουργκουνιόν.
 
Η δεύτερη συνταγή είναι πιο ντελικάτη, το σαλιγκάρι βρίσκεται μέσα στο  χειροποίητο μακαρόνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά που είναι ο μαϊντανός & το σκόρδο , ενώ το κοχυλάκι από την πρώτη συνταγή παντρεύεται με τη φέτα & τη ντομάτα.
Και οι δυο εκδοχές των ζυμαρικών με τα σαλιγκάρια είναι  100% Ελληνικό προϊόν, χωρίς πρόσθετα συντηρητικά , διατίθενται σε συσκευασίες 330 γραμμαρίων & διατηρούνται για 1 χρόνο

SHARE

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED