Χορτόσουπα: Η Τζένη Οικονόμου Μοιράζεται Την Αγαπημένη Της Συνταγή Μαζί Σας
Είναι τέλος Μαρτίου, ο καιρός θυμίζει Χειμώνα, αλλά όλοι #μενουμε_σπιτι λόγω καραντίνας. Έτσι λοιπόν εχθές αποφάσισα να μαγειρέψω την αγαπημένη μου χορτόσουπα και μοιράζομαι την συνταγή μαζί σας.
Χορτόσουπα για 4 άτομα
Υλικά
1 μεγάλο πράσο
5 καρότα
1 μικρή σελινόριζα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 μικρές πατάτες
3 κολοκυθάκια
100 ml ελαιόλαδο
1 λίτρο βραστό νερό αλάτι, πιπέρι, λεμόνι 1 πρέζα τζίντζερ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρό μέγεθος τα λαχανικά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι και σωτάρουμε τα λαχανικά σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Όταν πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το βραστό νερό μέχρι που να τα καλύψει. Κλείνουμε την κατσαρόλα χαμηλώνοντας την φωτιά στο μέτριο, ανακατεύοντας τα ανά διαστήματα,προσθέτοντας λίγο βραστό νερό αν χρειαστεί. Λίγο πριν κλείσουμε την φωτιά προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι τζίντζερ και το υπόλοιπο λάδι.
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε την χορτόσουπα σε ατομικά μπώλ,προσθέτουμε λεμόνι, συνοδέυουμε με croutons και τυρί της αρεσκείας μας.
#μενουμε_σπιτι και μαγειρεύουμε. Περιμένουμε και τις δικές σας συνταγές να τις δημοσιεύσουμε τώρα που είσαστε σπίτι.
Κάντε share και βάλτε #likewomangr_συνταγες