Xειμώνας χωρίς Πορτοκάλια & Μανταρίνια γίνεται; Δεν γίνεται!!
Τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια ανήκουν στην κατηγορία των εσπεριδοειδών, είναι πλούσια σε φλαφονοειδή, φυτικές ίνες, βιταμίνη C, Α, κάλιο κ.α. Έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση και αποτελούν ασπίδα προστασίας απέναντι σε λοιμώξεις. Τα μανταρίνια δε είναι ίσως τα μοναδικά φρούτα που αποβάλλουν τα πιο επικίνδυνα βαρέα μέταλλα (μόλιβδο, υδράργυρο, χρώμιο κ.α.) απο το σώμα.
Καταναλώστε καθημερινά 1-2μερίδες σε φυσική μορφή ή σε μορφή χυμού. Επίσης μπορείτε να τα προσθέσετε σαν χυμό σε σαλάτες εποχής. Τέλος μικρή ποσότητα φλούδας πορτοκαλιού ταιριάζει στα όσπρια, δίνοντας γεύση και καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των οσπρίων (π.χ.σίδηρος).
Ευχαριστούμε την αγαπημένη μας Δρυγιαννάκη Άρτεμις που πάντα μας προσέχει για να έχουμε καλή σωματική και ψυχική υγεία!
Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής