Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2016%2F08%2Flikewomangr marmelada syko

Φτιάξε μαρμελάδα σύκο – Νόστιμη και πανεύκολη

avatar popi wallick

11 Αυγ 2024

Εάν είσαι φαν του σύκου τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Καλοκαιράκι και όλη επιζητούμε το πρωί μια φέτα με φρέσκο ψωμάκι και μαρμελάδα. Τώρα πολύ γρήγορα και εύκολα μπορείς να την φτιάξεις μόνη σου. Παρακάτω ακολούθησε τις οδηγίες πάρε όσα σύκα σου έχουν περισέψει και φτιάξε εύκολη συνταγή για νόστιμη μαρμελάδα σύκο.

Θα χρειαστείς:

• 800 γραμμ. φρέσκα σύκα, έβαλα βασιλικά φρεσκοκομένα από το διπλανό κτήμα

• 700 γραμμ. ζάχαρη
• Χυμό από 1/2 λεμόνι
• 1 φύλο αρμπαρόριζα
• 2 ξυλάκια κανέλα

 

1. Τα φρούτα θα τα χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους, αφού τα πλύνουμε σχολαστικά. Διαλέγουμε σύκα ώριμα αλλά όχι λιωμένα. Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το κοτσανάκι και στη συνέχεια τα κόβουμε στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλα

2. Βάζουμε τα φρούτα σε φαρδιά κατσαρόλα με χοντρή βάση
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα φυλάμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Την επόμενη βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και αφήνουμε τη μαρμελάδα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν αφήνει μια στρώση στη ράχη της κουτάλας. Στον τελευταίο βρασμό προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού την αρμπαρόριζα και την κανέλα και αφήνουμε να πάρει μία ακόμη βράση

3. Ισομοιράζουμε τη ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα καυτά βάζα. Τα γεμίζουμε μέχρι επάνω. Καλύπτουμε με τα αποστειρωμένα καπάκια τους, σφραγίζουμε και τα αναποδογυρίζουμε στον πάγκο της κουζίνας. Όταν κρυώσουν τα φυλάμε σε ντουλάπι. Η μαρμελάδα που έρχεται σε επαφή με τον αέρα, αφού δηλαδή ανοιχτεί, φυλάσσεται στο ψυγείο.

4. Για να αποστειρώσουμε τα βάζα αφού τα έχουμε πλύνει με καυτό νερό και σαπούνι τα βάζουμε σε ταψάκι με πετσέτα ανάποδα και τα αφήνουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά, γεμίζουμε όσο είναι ζεστά!

RELATED