Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F12%2Fsoupaveloutemekounoupidi

Καιρός για σούπα: Βελουτέ ψητού κουνουπιδιού με φουντούκια

Η σούπα είναι το καλύτερο γεύμα, ελαφρύ και ζεστό.

Για όποιον αγαπάει το κουνουπίδι αλλά και για όποιον θέλει να του δώσει μια ευκαιρία ακόμα, αξίζει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Θα με θυμηθείτε.

Υλικά:

1 μεγάλο κουνουπίδι

2 λευκά κρεμμύδια (σε μέτριες φέτες)

2 σκελίδες σκόρδο (σπασμένες)

½ κγ πάπρικα γλυκιά

1 κλωνάρι σέλερι (σε μέτρια κομμάτια)

½ κγ πάπρικα καπνιστή

½ κγ κουρκουμάς

Αλάτι/πιπέρι

130γρ βούτυρο

1 κύβος ζωμός κοτόπουλο

50γρ βούτυρο

Ελαιόλαδο

1/2ματσάκι σχοινόπρασσο (ψιλοκομμένο)

100γρ φουντούκια χονδροσπασμένα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, έπειτα σε ένα μεγάλο μπόλ  κόβουμε το κουνουπίδι σε μέτρια ακανόνιστα κομμάτια, το κρεμμύδι, το σέλερι  και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά (πάπρικα, κουρκουμάς, αλάτι, πιπέρι) και λίγο ελαιόλαδο, και βούτυρο (50γρ), ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι το κουνουπίδι μας να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Τοποθετούμε τα ψημένα λαχανικά μας μαζί με 1 ½ λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για λίγο ακόμα με τον κύβο  μέχρι τα λαχανικά μας να είναι πολύ μαλακά, έπειτα κατεβάζουμε από την φωτιά και με ένα μπίμερ χτυπάμε μέχρι η σούπα μας να πάρει ωραία και λεία υφή. Δοκιμάζουμε για έξτρα αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε το βούτυρο (130γρ) και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά.

Για τα κρουτόν:

6-8 φέτες ψωμιού

Λίγο βούτυρο λιωμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες

Εκτέλεση:

Αλείφουμε τα ψωμάκια με το βούτυρο και αλατίζουμε, τοποθετούμε σε ταψί με τις σπασμένες σκελίδες σκόρδου και ψήνουμε στους 180 μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανιστές.

Σερβίρουμε ζεστή με το σχοινόπρασσο, τα φουντούκια και τις φέτες ψωμιού!

cayla1 w6ftFbPCs9I unsplash scaled

photo unsplash

RELATED