Τυρόψωμο με κασέρι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Απίθανο τυρόψωμο από την αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που είναι σαν κέικ αλμυρό, γίνεται σε πολύ λίγο χρόνο και με απλά υλικά που έχουμε όλοι στο ψυγείο.
Υλικά συνταγής
Στέρεα υλικά: 1 φλ. καλαμποκάλευρο
1 φλ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
2 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
1 κ.γ. αλάτι ½ κ.γλ. σόδα
1 φλ. τριμμένο κασέρι
Υγρά υλικά:
3 μεγάλα αυγά
1 κ.σ. μέλι
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλ. γάλα
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Παραλλαγή πικάντικη: 2 κ.σ. ελαιόλαδο 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκαμμένα 1 ½ φλ. καλαμπόκι 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200˚ C στις αντιστάσεις και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 24 εκατοστών.
Σε μπολ βάζουμε τα στέρεα υλικά και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε για 3′ – 4′ τα φρέσκα κρεμμύδια και την καυτερή πιπεριά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Σε μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα σωταρισμένα υλικά. Όλο μαζί το ρίχνουμε στο μπολ με τα στέρεα υλικά.
Ανακατεύουμε ίσα που να ενωθούν τα υλικά – προσοχή, δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στην τελευταία σχάρα για 25-30′ μέχρι να ροδίσει καλά και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».