Τυροπιτάκια σαλιγκάρια
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σφολιάτα
500γραμμ. φέτα
1 αβγό
Πιπέρι
½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Προαιρετικά, λίγο αποξηραμένο δυόσμο για άρωμα
Σουσάμι και μαυροσούσαμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο C. Στρώνουμε με λαδόκολλα 2 ταψιά του φούρνου.
2. Βάζουμε τη φέτα σε ένα μπολ και τη λειώνουμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αναμιγνύουμε με το πιρούνι, συνεχίζοντας να λειώνουμε τη φέτα.
3. Απλώνουμε στον πάγκο μας τα 2 φύλλα της σφολιάτας, πάνω στο νάιλον χαρτί, που ήταν τυλιγμένη.
4. Μοιράζετε το μίγμα της φέτας και το απλώνετε σε όλο το φύλλο, αφήνοντας γύρω-γύρω 2 εκατοστά κενό.
5. Τυλίγετε τη σφολιάτα αρχίζοντας από την μεγάλη της πλευρά, να την κάνετε ρολό.
6. Όταν φτάσετε στο τέλος του ρολού, αλείψτε την κενή επιφάνεια με λίγο αβγό και πιέστε τη στο ρολό, να κολλήσει.
7. Τυλίξτε το ρολό με το νάιλον χαρτί και βάλτε το στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
8. Όταν το βγάλετε από την κατάψυξη, θα αφαιρέσετε το χαρτί και θα το κόψετε σε φέτες 1 εκατοστού περίπου, όπως βλέπετε στη φωτογραφία.
9. Θα ακουμπήσετε τις φέτες στο ταψί, σε απόσταση τη μια από την άλλη, θα τις αλείψετε με το αβγό και θα τις πασπαλίσετε με το σουσάμι.
10. Φουρνίστε τις για 30-35 λεπτά.
Σημ: Εάν θέλετε να βγάλετε περισσότερα κομμάτια αλλά πιο μικρά σε διάμετρο, κόψτε το φύλλο στη μέση στη μεγάλη του πλευρά και μοιράστε το μίγμα του τυριού στα 4 φύλλα πλέον.
Μπορείτε μέσα στη ζύμη να προσθέσετε μπέικον, ή ζαμπόν, η πιπεριά, ή λιαστές ντομάτες, για να δώσετε μια χρωματική πινελιά.
Επίσης μπορείτε να κόψετε τις φέτες σε 2 εκατοστά πάχος και να τις περάσετε σε σουβλάκια, για διακοσμητικό εφέ.
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».