Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2018%2F05%2Fimages easyblog images 927 263f3cc125c740b54e297e7713380083 XL

Σήμερα φτιάχνουμε τυρόπιτα Κανταΐφι

author likewoman

7 Μάι 2018

Σήμερα είπαμε να δοκιμάσουμε τυρόπιττα με φύλλο κανταίφι version by Άκη Πετρετζίκης!

Συστατικά

 
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Λιώνουμε τα 100 γρ βούτυρο στα μικροκύματα ή σε ένα τηγανάκι
  • Με ένα πινελάκι βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ με λίγο από το βούτυρο που λιώσαμε προηγουμένως.
  • Αφρατεύουμε – “ξάνουμε” καλά το κανταΐφι μας σε ένα μπολ. Στρώνουμε το μισό φύλλο κανταΐφι στο πυρίμαχο σκεύος
  • Τρίβουμε όλα τα τυριά μαζί και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  • Τα στρώνουμε πάνω από το κανταΐφι αφήνοντας ένα-δύο εκατοστά από την περιφέρεια κενά.
  • Από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και με την παλάμη μας πιέζουμε λίγο το κανταΐφι ώστε να “κάτσει” καλά πάνω στο ταψάκι.
  • Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας στην περιφέρεια του ταψιού ώστε να ενωθούν τα 2 “φύλλα” και να μην ξεφύγουν τα τυριά κατά το ψήσιμο.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα, τα αυγά, το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και το πιπέρι με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα περιχύνουμε ομοιόμορφα στο κανταΐφι
  • Σκεπάζουμε το πυρίμαχο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε στους 190° C  και ψήνουμε ακόμη 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια

RELATED