Σήμερα φτιάχνουμε τυρόπιτα Κανταΐφι
Σήμερα είπαμε να δοκιμάσουμε τυρόπιττα με φύλλο κανταίφι version by Άκη Πετρετζίκης!
Συστατικά
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος Όλυμπος
- 1 πακέτο κανταΐφι (500 γρ.)
- 350 γρ. τυρί χωριάτικο Όλυμπος
- 250 γρ. φέτα Όλυμπος
- 250 γρ. γραβιέρα Όλυμπος
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά Όλυμπος
- 4 αυγά μέτρια
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
- Λιώνουμε τα 100 γρ βούτυρο στα μικροκύματα ή σε ένα τηγανάκι
- Με ένα πινελάκι βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ με λίγο από το βούτυρο που λιώσαμε προηγουμένως.
- Αφρατεύουμε – “ξάνουμε” καλά το κανταΐφι μας σε ένα μπολ. Στρώνουμε το μισό φύλλο κανταΐφι στο πυρίμαχο σκεύος
- Τρίβουμε όλα τα τυριά μαζί και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
- Τα στρώνουμε πάνω από το κανταΐφι αφήνοντας ένα-δύο εκατοστά από την περιφέρεια κενά.
- Από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και με την παλάμη μας πιέζουμε λίγο το κανταΐφι ώστε να “κάτσει” καλά πάνω στο ταψάκι.
- Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας στην περιφέρεια του ταψιού ώστε να ενωθούν τα 2 “φύλλα” και να μην ξεφύγουν τα τυριά κατά το ψήσιμο.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα, τα αυγά, το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και το πιπέρι με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα περιχύνουμε ομοιόμορφα στο κανταΐφι
- Σκεπάζουμε το πυρίμαχο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε στους 190° C και ψήνουμε ακόμη 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια