Τυρόπιτα…
Υλικά
4 φύλλα για πίτες χονδρά
250 γρ. μυζήθρα
150 γρ. φέτα
4 αυγά μεσαία
1 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.
Σε ένα μεγάλο πιάτο λιώνoυμε με το πιρούνι τη φέτα και προθέτουμε τη τριμμένη μυζήθρα. Σε ένα μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα τυριά με τα αυγά και την κρέμα και κατόπιν ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα βουτυρωμένο σκεύος στρώνουμε τα δύο φύλλα, βουτυρώνοντας ανάμεσά τους. Περιχύνουμε τη γέμιση τυριών και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα βουτυρώνοντας ανάμεσα. Γυρίζoυμε τα φύλλα μέσα και γύρω από το σκεύος, χαράζουμε την πίτα, και ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε την πίτα μας στο φούρνο μέχρι να ροδίσει πάνω και κάτω το φύλλο.
Φωτογραφία: Τάσος Αντωνίου, www.twentyseven.gr
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».