Τραγανά μουστοκούλουρα από τη Αργυρώ
Όσο ακόμα βρίσκετε μούστο, αξίζει να φτιάξετε σπιτικά μουστοκούλουρα – θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι!
Υλικά συνταγής
500 ml μούστο 500 ml ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο 250 γραμμ. ζάχαρη 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής 1½ κ.γλ. κανέλα σκόνη 1½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη 1 φλιτζ. ελληνικού καφέ κονιάκ όσο πάρει (γύρω στο 1½ κιλό) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
1. Σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ) ρίχνουμε το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο. Αραιώνουμε τη σόδα στο κονιάκ. Τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι σχήμα θέλουμε τα μουστοκούλουρα και τα αραδειάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
3. Ψήνουμε τα κουλούρια στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40΄, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Mερίδες: 80
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».