Τραγανά φασολάκια, χωρίς θερμίδες και «δροσίζουν»
Είναι στην εποχή τους, είναι νόστιμα, χωρίς θερμίδες και «δροσίζουν»! Προτείνω αν τα έχεις βαρεθεί γιαχνί, να δοκιμάσεις αυτόν τον τρόπο!
- 1/ 2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν *αν δεν βρεις βάλε καρύδια
- 1 1/2 κιλά πράσινα φασόλια καθαρισμένα
- 1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
* Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 ℃. Τοποθετείς τα πεκάν σε ένα ταψί στο φούρνο για 5 λεπτά. Τα βγάζεις και τα αφήνεις να κρυώσουν ελαφρά. Βάλε τα πράσινα φασολάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα, με αρκετό νερό, περίπου να τα καλύψεις το μισό της ποσότητας τους. Αφήσε τα να βράσουν για 5 λεπτά, ή έως ότου τα πράσινα φασόλια είναι τραγανά, αλλά ευχάριστα τρυφερά. Στραγγίζεις τα φασολάκια και τα βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτεις τα ψημένα πεκάν και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στο μπολ. .Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνεις το μείγμα ελαιόλαδου πάνω από τα πράσινα φασολάκια και ανακατεύεις. Σερβίρεις αμέσως σε θερμοκρασία δωματίου με φρυγανισμένο ψωμί και ένα ποτήρι Ροδίτη ή Σαββατιανό με λίγο βαρέλι!