Το σπίτι μας μοσχομυρίζει όταν ετοιμάζω το μείγμα..πριν καν τα ψήσω..όλοι ξέρουν ότι φτιάχνω γεμιστά!!!
Υλικά
7 καλογινομένες ντομάτες
3 πιπεριές
2 κολοκύθια
20 αμπελόφυλλα
10 κολοκυθοανθούς
Για τη γέμιση
1/2 κιλά κιμά
20 κ.σ ρύζι καρολίνα
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
1/2 πιπεριά για τη γέμιση
1 κρεμμύδι
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα λαχανικά μας με ένα κουταλάκι και κρατάμε την γέμιση της ντομάτας σε ένα ξεχωριστό μπολ και τα αλατίζουμε όπως είναι άδεια.
Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά.Το εσωτερικό τον κολοκυθιών το κρεμμύδι, την μισή πιπεριά όπως και την γέμιση της μισής ντομάτας τα περνάμε από το μπλέντερ και τα βάζουμε και αυτά στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας.Γεμίζουμε όλα μας τα λαχανικά τους ανθούς και τα αμπελόφυλλα και τα στήνουμε μέσα στο ταψί.
Περνάμε από το μπλέντερ την υπόλοιπη ντομάτα με αλάτι και ελαιόλαδο και την ρίχνουμε από πάνω.Δεν προσθέτουμε καθόλου υγρά γιατί θα κατεβάσει η γέμιση και τα λαχανικά μας.
Πρόταση Κρασιού απο την Wine Lover Popi Wallick
Ακακίες 2014 Κυρ Γιάννη (Κτήμα). Το Ξινόμαυρο βγάζει όλη τη δροσιστική του οξύτητα, αλλά και τον πλούτο των αρωμάτων των άγριων φρούτων και της ντομάτας, για να δώσει ένα από τα πολύ αγαπημένα Ελληνικά ροζέ.
Ακακίες 2014 Κυρ Γιάννη (Κτήμα). Το Ξινόμαυρο βγάζει όλη τη δροσιστική του οξύτητα, αλλά και τον πλούτο των αρωμάτων των άγριων φρούτων και της ντομάτας, για να δώσει ένα από τα πολύ αγαπημένα Ελληνικά ροζέ.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!! Από την Εύα Παρακεντάκη