Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F05%2Fimages easyblog articles 10378 burger

Το Πιο Νόστιμο Burger Με Λαχανικά Της Busy Mama

Καθώς είναι το πρώτο μου άρθρο στο likewoman.gr και είμαι πολύ χαρούμενη, από δω μέσα θα μοιραζόμαστε παρέα πολλά πράγματα. Σήμερα λοιπόν, είπα να σας δείξω πως να φτιάξετε το πιο νόστιμο burger με λαχανικά της busy mama.

Τα πάντα στο burger είναι το μπιφτέκι. Οπότε έπρεπε να βρω το τέλειο μπιφτέκι λαχανικών. Για πάμε να σας πω πως εγώ έφτιαξα το μπιφτέκι και μάλιστα είναι δοκιμασμένο δυο τρεις φορές.

Υλικά για το μπιφτέκι λαχανικών:

1 τριμμένο κολοκύθι

1 τριμμένη πατάτα

1/2 τριμμένη κόκκινη πιπεριά

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

μπόλικος άνηθος

μισό σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα γλυκιά

και 2-3 κουταλιές αλεύρι Γ.Ο.Χ.

Καλό θα είναι τα λαχανικά να τα τρίψετε 3-4 ώρες πριν φτιάξετε τα μπιφτέκια σας ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά. Μετά σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας λεπτά και πλατιά ιδανικά για burgers. Εγώ τα έψησα στη γκριλιέρα με ελάχιστο λάδι για περίπου 20 λεπτά να πάρουν ωραίο χρώμα και στις δυο πλευρές. 

Το νηστίσιμο burger της Busy mama έχει ένα μυστικό

Το μυστικό είναι ότι αντικατέστησα το μπέικον με καραμελωμένα μανιτάρια. Στη γκριλιέρα αφού έχετε τελειώσει με τα μπιφτέκια λαχανικών, ρίξτε κομμένα σε φέτες μανιτάρια τόσα ώστε να έχετε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας για κάθε burger που θέλετε να σερβίρετε. Αφού τα μανιτάρια μαλακώσουν. Δε θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά. Μετά ρίχνετε μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα και λίγο ξύδι βαλσαμικό. Ανακατέψτε και έχετε τα πιο τέλεια μανιτάρια σε χρόνο ρεκόρ.

Ψωμάκια πήρα εμπορίου και φυσικά μαγιονέζα πλέον μπορούμε να βρούμε για μεγάλη μας τύχη vegan. Έκοψα σε ροδέλες ένα ξερό κρεμμύδι και μια ντομάτα.

Τα έβαλα όλα σε πιατέλες και μετά ήταν θέμα του καθενός πως προτιμούσε το burger του. Εγώ ακολούθησα την εξής σειρά. ψωμάκι, μαγιονέζα vegan, μπιφτέκι λαχανικών, κέτσαπ, ντομάτα, ροδέλες κρεμμυδιού και τα μανιτάρια. Μαγιονέζα και στο πάνω ψωμάκι, κλείνεις το burger κι απολαμβάνεις.

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Αν τη δοκιμάσετε μην ξεχάσετε να με κάνετε tag στα social media για να τα δω!

facebook | Instagram 

RECENT

RELATED