Το παγωτό της Χρύσας.
Τη σημερινή συνταγή για το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό, τη «δανείζομαι» από τη φίλη μου Χρύσα Γεωργίου
Μια τρυφερή μανούλα ενός χαριτωμένου 8χρονου αγοριού. Η Χρύσα είναι η κλασσική ελληνίδα μάνα στη πιο μοντέρνα και πιο σύγχρονη εκδοχή. Εχει αδυναμία στον κανακάρη της την οποία δείχνει με όλους τους πιθανούς τρόπους.
Ενας από αυτούς είναι να τον κακομαθαίνει με λιχουδιές και νοστιμιές από τα χεράκια της, τηρώντας όμως πάντα όλους τους κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής.
Η Χρύσα σήμερα μας αποκαλύπτει το μυστικό για ένα πανεύκολο και οικονομικό παγωτό κι εμείς με τη σειρά μας σας το μοιραζόμαστε μαζί σας.
Υλικά:
2 γάλατα εβαπορέ
1 γάλα ζαχαρούχο
200 γρ πραλίνα φουντουκιού (Merenda)
4-5 cookies με σοκολάτα.
Εκτέλεση:
Εχουμε βάλει όλα τα γάλατα από πριν στο ψυγείο στη συντήρηση (όχι κατάψυξη.)
Χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ τα εβαπορέ, αρχικά και στη συνέχεια το ζαχαρούχο.
Προσθέτουμε στη συνέχεια την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε.
Το βάζουμε στην κατάψυξη και μετά από μια ώρα προσθέτουμε τα cookies, αφού τα έχουμε θρυμματίσει και τα ανακατεύουμε.
Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες και μετά σερβίρουμε.
Γράφει: η Μαρία Καραγιώργου.