Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2015%2F05%2Fimages easyblog images 928 dc45d75a725d95012d163ad4aae9c1e4 XL

Το παγωτό της Χρύσας.

Τη σημερινή συνταγή για το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό, τη «δανείζομαι» από  τη φίλη μου Χρύσα Γεωργίου

Μια τρυφερή μανούλα ενός χαριτωμένου 8χρονου αγοριού. Η Χρύσα είναι η κλασσική  ελληνίδα μάνα στη πιο μοντέρνα και πιο σύγχρονη εκδοχή. Εχει αδυναμία στον κανακάρη της την οποία δείχνει με όλους τους πιθανούς τρόπους.

Ενας από αυτούς είναι να τον κακομαθαίνει με λιχουδιές και νοστιμιές από τα χεράκια της, τηρώντας όμως πάντα όλους τους κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής.

Η Χρύσα σήμερα μας αποκαλύπτει το μυστικό για ένα πανεύκολο και οικονομικό παγωτό κι εμείς με τη σειρά μας σας το μοιραζόμαστε μαζί σας. 

Υλικά:

2 γάλατα εβαπορέ         

1 γάλα ζαχαρούχο     

200 γρ πραλίνα φουντουκιού (Merenda)          

4-5 cookies  με σοκολάτα.        

Εκτέλεση:
Εχουμε βάλει όλα τα γάλατα από πριν στο ψυγείο στη συντήρηση (όχι κατάψυξη.)        

Χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ τα εβαπορέ, αρχικά και στη συνέχεια το ζαχαρούχο.

Προσθέτουμε στη συνέχεια την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε.

Το βάζουμε στην κατάψυξη και μετά από μια ώρα προσθέτουμε τα cookies, αφού τα έχουμε θρυμματίσει και τα ανακατεύουμε.        

Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 2-3  ώρες και μετά σερβίρουμε.  

 

Γράφει: η Μαρία Καραγιώργου.

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED