Το ξέρετε ότι ο Winston Churchill ζωγράφιζε;
Ο Churchill ήταν γύρω στα 40 όταν ανακάλυψε την χαρά της ζωγραφικής και μέχρι να πεθάνει είχε φτιάξει γύρω στα 500 έργα. Και η ζωγραφική του με την πάροδο των χρόνων έγινε 50% πάθος και 50% φιλοσοφία. Πίστευε, το έλεγε και το υποστήριζε ότι η ζωγραφική ήταν η μεγάλη ψυχοθεραπεία και η ισορροπία στην ζωή του. Την θεωρούσε το σπουδαιότερο και μεγαλύτερο χόμπι απ’ όλα.
Ηγέτης της Μεγάλης Βρετανίας από την άνοιξη του 1940 έως το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945, ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της συμμαχικής νίκης γι’ αυτό και ονομάστηκε «Πατέρας της νίκης», καθώς συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του καθεστώτος των διεθνών συσχετισμών κατά την μεταπολεμική περίοδο. Το 1953 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας για το πεντάτομο έργου «Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος», που δημοσιεύτηκε από το 1948 έως το 1951. Αυτό όμως που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι ζωγράφιζε.
Ξεκίνησε χωρίς επίσημη εκπαίδευση, χωρίς να έχει καμία σχέση με την τεχνική, και πάντα η συμβουλή του στους νέους καλλιτέχνες ήταν, να έχουν θράσος. Λάτρευε τους ιμπρεσιονιστές και την απλότητα. Ήθελε λέει να ζωγραφίζει σαν παιδί. Να ανοίγει το κουτί με τις μπογιές του και να φτιάχνει εικόνες. Κυρίως τοπία, που ήταν και η μεγάλη του αγάπη. Έκανε και μερικά πορτραίτα ή νεκρές φύσεις, αλλά το φόρτε του ήταν τα τοπία. Κουβαλούσε χρώματα σε όλα τα ταξίδια του, ενώ δήλωνε επανειλημμένως ότι η ζωγραφική τον έκανε να χαλαρώνει, να ηρεμεί. Όπως έγραφε και ο ίδιος, η ζωγραφική ήταν “ένας φίλος που δεν είχε καμία υπερβολική απαίτηση.”
Οι κριτικοί τέχνης λένε ότι αν ο Τσώρτσιλ είχε δώσει στην τέχνη τον χρόνο που έδωσε στην πολιτική, θα ήταν σίγουρα ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους του κόσμου”….
Διαβάστε την συνέχεια και δείτε τα έργα του στο nikosonline.gr