Το Κριθαρότο του Άκη Πετρετζίκη “κάνει” μόνο 15 λεπτά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μια μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 150 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
- λίγα μανιτάρια σε φέτες
- λίγη πανσέτα ή καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κύβους
- 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 125 ml κρασί λευκό
- χυμός από μισό λεμόνι
- 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο ζεστό
- 100 ml γάλα 3,5% λιπαρά ζεστό
- πιπέρι
- παρμεζάνα ή άλλα τριμμένα τυριά ή τυρί κρέμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Πιο γρήγορο και από το να παραγγείλετε πίτσα…
Έχετε τα υλικά έτοιμα για να μην χάνετε χρόνο..
- Ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πανσέτα. Τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε και το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα.
- Τσεκάρουμε να δούμε αν έχει βράσει το ζυμαρικό και τα υγρά να έχουν απορροφηθεί. Πρέπει να είναι “al dente”.
- Τρίβουμε λίγο πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε σκεπασμένο 2-3 λεπτά πριν σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη ή τυρί κρέμα.
Tip
Μπορείτε να το αφήσετε μερικά λεπτά για να είναι πιο “μαγειρεμένο” το φαγητό..
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».