Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F12%2FLikewoman 1200800 1 1

Το δώρο της κοσμητικής γυναικολογίας στις γυναίκες!

author likewoman

22 Δεκ 2022

Το δώρο της Κοσμητικής Γυναικολογίας στις γυναίκες!

Μάθε τις εξελίξεις, από την Μαιευτήρα Χειρoυργό – Γυναικολόγο, Έφη Ρομποτή.

Η Επιστημονική Διάλεξη με θέμα: «Μη χειρουργική αναζωογόνηση. Ενδείξεις, μέθοδοι, αποτελεσματικότητα», έγινε από την κυρία Έφη Ρομποτή, Μαιευτήρα Χειρoυργό – Γυναικολόγο και Υπεύθυνη του Τμήματος Κοσμητικής Γυναικολογίας του ΙΑΣΩ. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ, για την ενημέρωση των ιατρών σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις της Κοσμητικής Γυναικολογίας.

Το δώρο της Κοσμητικής Γυναικολογίας στις γυναίκες!

Μέσα στον κύκλο ζωής μιας γυναίκας, γεγονότα όπως ο τοκετός, ο θηλασμός, οι ορμονικές αλλαγές που θα την συνοδεύουν από την εμμηναρχή ως και την εμμηνόπαυση, μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές που οδηγούν σε διάφορες καταστάσεις όπως:

  • ακούσια απώλεια ούρων
  • κολπική χαλάρωση ή ξηρότητα
  • δυσπαρεύνια
  • ελάττωση ή απώλεια της libido
  • σεξουαλική δυσλειτουργία διέγερσης και οργασμού
  • υποτροπιάζουσες κολπίτιδες και ουρολοιμώξεις
  • αιμορραγία ή κηλίδες μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια ή μετά τη συνουσία

Το κολπικό pH αυξάνει σε >4,5 και οδηγεί στην απώλεια των γαλακτοβακίλλων. Το ουρογεννητικό σύνδρομο της εμμηνόπαυσης είναι χρόνιο και προοδευτικά χειροτερεύει αν δεν διαγνωστεί ώστε να αντιμετωπιστεί. Σήμερα που ο μέσος όρος ζωής, της ζωής των γυναικών έχει αυξηθεί (της Ελληνίδας γυναίκας είναι τα 84,5 χρόνια), πως μπορούμε να της πούμε να ζήσει σχεδόν το μισό της ζωής της, χωρίς βασικές φυσιολογικές της λειτουργίες; Ο ρόλος της κοσμητικής γυναικολογίας είναι να μεταμορφώνει την εμφάνιση αλλά και την λειτουργικότητα των έξω γεννητικών οργάνων.

Κατάλληλες θεραπείες για την μη χειρουργική αναζωογόνηση των περιοχών είναι το Υαλουρονικό Οξύ, το PRP, και η χρήση των Laser. Αυτές οι θεραπείες παρέχουν νέες επιλογές για γυναίκες με ιστορικό καρκίνου του μαστού, ωοθηκών, τραχήλου μήτρας, ενδομητρίου, για όσες διατρέχουν κίνδυνο θρόμβωσης και για γυναίκες που έχουν άλλη αντένδειξη στην ορμονοθεραπεία.

Δείτε περισσότερα για την Επιστημονική Διάλεξη της Έφη Ρομποτή

https://www.youtube.com/watch?v=emhTkTvcWQ8

 

RECENT

RELATED