Της τορτίγιας σήμερα!
*Ομελέτα, φρουτάλια, frittata, τορτίγια, tortilla, bauernfrühstück, tamagoyaki ,kuku, tamago, όπως και να την πεις, σε όποια χώρα και να τη βρεις είναι νόστιμη και αγαπημένη!
Τούτη εδώ είναι η ισπανική και λέγεται τορτίγια!
Από την Πόπη Wallick και το Taste Advisor
Θα χρειαστείς:
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό κόκκινες πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
6 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα ασφαλή τηγάνι, που μετά μπορεί να μπει και στο φούρνο.
Προσθέτεις τις πατάτες και το κρεμμύδι στο τηγάνι, ανακατεύοντας συχνά έτσι ώστε να πάει παντού το λάδι, η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια μέχρι να ροδίσουν και το χρώμα να γίνεται ελαφρύ καφέ Βγάζεις τις πατάτες και τα κρεμμύδια από το τηγάνι και τα στραγγίζεις σε χαρτί κουζίνας.
Χτυπάς τα αυγά με το αλάτι σε ένα μικρό μπολ.
Ξαναρίχνεις τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο τηγάνι, και τα αυγά από πάνω σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, κουνώντας το τηγάνι συχνά, ώστε τα αυγά να μην κολλήσουν στον πάτο.
Μετά από λίγα λεπτά, τα αυγά πρέπει να είναι έτοιμα, στο κάτω μέρος, τότε βάζεις το τηγάνι στο φούρνο σε ψηλή θερμοκρασία στο γκρίλ, για περίπου 3-4 λεπτά, η μέχρι η πάνω επιφάνεια να έχει ροδίσει.
Κόβεις σε φέτες και σερβίρεις αμέσως.
Κρασί; Σαββατιανό δαγκωτό!
*Κι αν δεν έχεις τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, βάλτη σε κανονικό και μετά σε ένα σκεύος που μπαίνει στο φούρνο