Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2017%2F03%2Fimages easyblog images 927 8d362ef7c56b784926dd8147f5129500 XL

Tips διαχείρισης θυμού: Πώς να κάνετε την ζωή σας καλύτερη γλυτώνοντας τις ρυτίδες!

author likewoman

2 Μαρ 2017

Η καθημερινότητα μας είναι συχνά δύσκολη και επηρεάζεται από πολλά πράγματα που συχνά μας χαλάνε την διάθεση, μας προκαλούν ένταση ή μας κατσουφιάζουν. Δεν υπάρχει όμως λόγος να μας παίρνει από κάτω, ή να αφήσουμε το θυμό να μας κάνει ρυτίδες, αφού υπάρχουν ορισμένα tips που μπορούν να μας βοηθήσουν  να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη και να χαμογελάμε περισσότερο, χωρίς να αντιδράμε άσχημα σε ότι μας συμβαίνει.

Σύμφωνα με τους νευροεπιστήμονες υπάρχουν ορισμένα λάθη που κάνουμε όταν θυμώνουμε και ενώ πιστεύουμε ότι μας βοηθάνε στην πραγματικότητα επιδεινώνουμε την κατάσταση. Δείτε λοιπόν τα σημαντικότερα tips διαχείρισης θυμού και αλλάξτε τη ζωή σας προς το καλύτερο!

Μην καταπιέζετε τα συναισθήματα σας!

Πολλές φορές όταν φτάνετε στα όρια σας σφίγγετε τα δόντια σας και λέτε «είμαι καλά» προσπαθώντας να πείσετε τους άλλους αλλά και τον εαυτό σας. Αυτό μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε στους άλλους λιγότερο θυμωμένη, όμως στην πραγματικότητα κάνει πολύ κακό στην ψυχολογία σας, αφού όταν καταπολεμάτε τα συναισθήματα σας αυτά στην πραγματικότητα διογκώνονται μέσα σας και σας κάνουν να νιώθετε ακόμα χειρότερα, κάνοντας το πρόβλημα να φαίνεται μεγαλύτερο και σοβαρότερο απ’ ότι πραγματικά είναι. Σκεφτείτε για παράδειγμα όταν προσπαθήσετε να συγκρατήσετε τα δάκρυα σας ή το νευρικό γέλιο, όσο το προσπαθείτε γίνεται ακόμα πιο έντονο. Το ίδιο ισχύει και για το συναίσθημα της οργής. Τι θα κάνετε όμως; Θα εκραγείτε; Σύμφωνα με τους νευροεπιστήμονες, ούτε και αυτό είναι καλή ιδέα!

Αποφύγετε τις εκρήξεις, θα τα κάνετε χειρότερα!

Είπαμε να μην καταπιέζουμε τα συναισθήματα μας, αλλά η έκρηξη έχει εξίσου αρνητικά αποτελέσματα. Το να βάλετε τις φωνές ή να τσακωθείτε με το άτομο που σας εξόργισε θα επιδεινώσει την κατάσταση και θα διογκώσει την οργή σας, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα. Η συζήτηση είναι μία καλή λύση, για να βγάλετε αυτά που νιώθετε από μέσα σας, ωστόσο μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να έχει αντίθετα αποτελέσματα, αφού σας κάνουν να αναμασάτε αυτά που σας ενόχλησαν και να σας τα θυμίζουν ξανά.

Υπάρχει όμως λύση! Το μυστικό είναι..

Δεν τα καταπιέζουμε, δεν τα ξεσπάμε βίαια, τι κάνουμε λοιπόν; Η νευροεπιστήμη έχει την απάντηση. Το μυστικό είναι ο αντιπερισπασμός! Βρείτε κάτι που να σας αρέσει πολύ ή να σας τραβάει την προσοχή μακριά από αυτό που σας ενόχλησε και αφοσιωθείτε απόλυτα σε αυτή την ασχολία μέχρι να ξεχαστείτε εντελώς. Το αποτέλεσμα θα είναι τόσο δημιουργικό όσο και χαλαρωτικό εν τέλει!

Και μην ξεχνάτε, ο θυμός και η οργή είναι ένα συναίσθημα όπως όλα τα άλλα και είναι στο χέρι σας να το ελέγξετε. Μην αφήνετε λοιπόν την καθημερινότητα να κατσουφιάζει αυτό το υπέροχο μουτράκι και χαμογελάστε με αυτοπεποίθηση, ξέροντας ότι μπορείτε να επιλύσετε τα πάντα αν το αποφασίσετε!

Γράφει η Σταυρούλα Μπρούστα

RECENT

RELATED