Thrifting | 5+1 Λόγοι να το ξεκινήσεις εαν δεν το έχεις κάνει ήδη!
Τα ψώνια είναι το φετίχ κάθε γυναίκας και το shopping therapy, όπως το έχουμε στο μυαλό μας είναι γένος θηλυκού.
Τι γίνεται όμως όταν οι ισορροπίες ανατρέπονται και το αέναο κυνήγι πολυφορεμένων κομματιών αντικαθίσταται με σπάνια, διαχρονικά αλλά και γεμάτα αξία κομμάτια;
Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα έρχονται να δώσουν τα thrift shops, τα οποία εκτός από το σταθερό κοινό που έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, είναι εκεί για σένα και σε περιμένουν να τα επισκεφτείς ώστε να μοιραστείς μαζί τους και τη δική σου εμπειρία. Το thrifting είναι εκεί για σένα όταν θες να βρεις κάτι πιο ιδιαίτερο και σπάνιο που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις και να δώσεις μια διαφορετική στυλιστική πρόταση σεβόμενη πάντοτε και το περιβάλλον. Αν ακόμα δεν έχεις πειστεί, πάμε μαζί να δούμε 5+1 λόγους να δοκιμάσεις αυτή τη thrifting εμπειρία.
1. Ως φοιτήτρια, βασικό πλεονέκτημα για μένα είναι το πόσα χρήματα εξοικονομώ με το thrifting. Ακόμη και με πολύ χαμηλό budget έχεις την ευχέρεια στο να δημιουργήσεις ένα ολοκληρωμένο σύνολο με ελάχιστα χρήματα. Ποιος λέει όχι εξάλλου στο «αχαλίνωτο» shopping;
2. Ένας από τους λόγους για τους οποίους το thrifting έχει ξεχωρίσει είναι ότι είναι eco friendly. Είναι ένας εύκολος τρόπος τα ρούχα να ανακυκλώνονται, να περνάνε δηλαδή από χέρι σε χέρι και ο κύκλος αυτός να συνεχίζεται. Κάτι που υπό άλλες συνθήκες κάποιος θα πέταγε επειδή το έχει βαρεθεί μπορεί να βρεθεί στην αγκαλιά κάποιου που πάσχιζε να το βρει.
3. Kαλή ποιότητα. Ναι, καλά διάβασες. Πριν την εποχή του fast fashion, τα ρούχα κατασκευάζονταν για να κρατήσουν. Αναλυτικότερα, τα ρούχα φτιάχνονταν κατά συντριπτική πλειονότητα από καλής ποιότητας υφάσματα και ως άμεσο αποτέλεσμα αυτό καθιστούσε και το ίδιο το ρούχο πιο ανθεκτικό. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα fast fashion ρούχα φθείρονται γρήγορα, σαφώς υπάρχουν και εξαιρέσεις.
4. Η μόδα ανακυκλώνεται. Πώς μεταφράζεται αυτό; Τα trends των 70s, 80s,90s που κατά καιρούς επιστρέφουν στο προσκήνιο του χώρου της μόδας βρίσκονται πάντα στα thrift shops. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως εκεί αυτό που κατά κύριο λόγο βρίσκουμε είναι vintage κομμάτια. Ανακαλύπτουμε δηλαδή μικρούς θησαυρούς με κάποια προιστορία. Κάθε κομμάτι έχει κάτι δικό του να σου πει.
5. Λέμε όχι στο matchy matchy. Τουλάχιστον μια φορά θα σου έχει συμβεί να βγεις με την παρέα σου και να έρθεις αντιμέτωπη με την ίσως όχι και τόσο ευχάριστη έκπληξη του να φοράτε το ίδιο ακριβώς ρούχο. Πλέον, είναι σύνηθες το φαινόμενο να βλέπουμε στο δρόμο να κυριαρχεί ένα συγκεκριμένο piece που τουλάχιστον ο μισός γυναικείος πληθυσμός έχει επιλέξει. Κάπου εκεί συνειδητοποιείς ότι η μοναδικότητα έχει χαθεί ή όπως θα έλεγε η γενιά μου ”creativity has left the chat”. Στα thrift shops ο κίνδυνος αυτός δεν ελλοχεύει καθώς συναντάς μοναδικά κομμάτια αλλά και μια ευκαιρία να εμπλουτίσεις τη ντουλάπα σου με διαφορετικά στυλ που επιτρέπουν κάθε είδους πειραματισμούς.
6. Ένας ενδοιασμός για πολλούς είναι το αν είναι ασφαλές να ψωνίζεις από τέτοια μαγαζιά. Για να σε προλάβω, τηρούνται πιστά όλοι οι κανόνες υγιεινής και τα ρούχα περνούν από κλίβανο οπότε πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Επομένως, αν έχεις πειστεί, ακόμα και τώρα στην καραντίνα σου έχω τη λύση για να ξεκινήσεις το thrifting. Έχω ετοιμάσει ένα βίντεο στο κανάλι μου στο youtube που εξηγώ τα πάντα σχετικά με το online thrifting.
Τι λες; Είσαι αρκετά τολμηρή για να το δοκιμάσεις;
Aκολούθησέ με στα social για να μαθαίνεις περισσότερα γύρω από την μόδα και την ομορφιά και περιμένω και τις δικές σας ιδέες και προτάσεις Facebook / Instagram και μην ξεχνάτε και το κανάλι μου στο Youtube.
cover photo pexels.com