Future: Η τεχνητή νοημοσύνη και η επίδρασή της στο χώρο της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μόδας και της ομορφιάς
Για 1η φορά παρουσιάστηκαν καινοτομίες και εφαρμογές στο συνέδριο για την AI
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο “Future” που εξερεύνησε τα όρια του Meteverse και η πρωτοποριακή έκθεση “Transitions” , που διοργάνωσε ο πολιτιστικός φορέας IP Favlos Kyklos, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στις 8 Απριλίου, με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη και την επίδρασή της στο χώρο της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μόδας και της ομορφιάς.
Το μεσημέρι της Δευτέρας στο χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου έδωσαν το παρών επιστήμονες, δημοσιογράφοι, fashion editors, για να παρακολουθήσουν από κοντά όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών παρουσιάστηκαν τα “έξυπνα” ρούχα και ο ρόλος της AI στην εξατομικευμένη ιατρική, όπως για παράδειγμα το ρούχο που ανιχνεύει το Άλτσχάιμερ, εφαρμογή που θα βοηθήσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην καθημερινότητά τους.
Στο συνέδριο παρεβρέθηκε και ο Δρ. Ιωάννης Μιχαλούδης που παρουσίασε για πρώτη φορά την τσάντα Air Swipe του οίκου Coperni που αποτελείται κατά 99% από αέρα και 1% από γυαλί. Είναι κατασκευασμένη από το νανοϋλικό silica aerogel της ΝΑΣΑ, το ελαφρύτερο στερεό στον πλανήτη Γη.
Στον τομέα της ομορφιάς και της μόδας, οι διεθνούς φήμης ομιλητές, μεταξύ αυτών, ο Costantino Roselli, ένας από τους κορυφαίους leaders παγκοσμίως στο Meteverse και η Europe Marketing Director, Jessica Thiant παρουσίασαν καινοτόμες εφαρμογές.
Τις εντυπώσεις έκλεψε η έκθεση “Transitions” στο Περιστύλιο του 2ου ορόφου με δημιουργίες που συνδύασαν τη μόδα και την ψηφιακή τέχνη. Με την ένωση του φυσικού και του ψηφιακού ο art director και AI creator, Αντώνης Σωτηρόπουλος δημιούργησε ένα φουτουριστικό περιβάλλον με εκθέματα των Dimitris Strepkos, Line planet, ASFA, ASFA, ΔΙΠΑΕ, SKiNiT Fashion, Savrani Creations, Frini Giannouli, Ubuntu Original Handmade Creations, The Buttons, Migada Clothes, Tsatis Bags, TAMA Handmade Miracles, Niki Stylianou Jewelry, Xenia Deimezi, Born From Memories & 3D Dream, με ρεαλιστικές αναφορές και Avatar και AI που λειτούργησαν ως αφετηρίες της φαντασίας. Στην επιμέλεια της έκθεσης ήταν η fashion stylist, Χριστιάννα Παλούμπη.
Στο τέλος του συνεδρίου οι προσκεκλημένοι συζήτησαν με τους ομιλητές, τον καθηγητή B.Sc. Φυσικής, Ματθαίο Δαμουλάκη, την υποψήφια διδάκτωρ ΑΠΘ Πληροφορικής, Μάρθα Σωτηρούδη και την μαθήτρια τρίτης λυκείου Ανθή Καταχιώτη, τον Δρ, Δημήτριο Βλαχάκη, τον καθηγητή και Eco Stylist, Δημήτρη Γραμματικογιάννη, τον Δρ. Αλέξανδρο Μυροφορίδη, Διδάκτορα της σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την MSc Ψυχολόγο, Κατερίνα Σοφιανοπούλου, τον Δρ. Κωνσταντίνο Θανασάκη, τον υποψήφιο Διδάκτωρ Μηχανικό Αυτοματισμού, Δημήτριο Βούλτσιο, Διδάκτωρα Μηχανικό Αυτοματισμού, την Παρασκευή Μεντζέλου, καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Πληροφορικής – Ηλεκτρονικής μάθησης, την δερματολόγο- αφροδισιολόγο, Ελισάβετ Τσιάμπαλη, την Διδάκτωρ Νομικής, Γεωργία Χιόνη, την Δρ. Ευριδίκη Παπαχρήστου, την Τία Μπιλάλη, την Νεφέλη Ζολώτα-Τάτση από το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης αλλά και τις φοιτήτριες-φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, την ιδρύτρια της σχολής EFSA Ελισάβετ Χατζοπούλου, τη καθηγήτρια Narina Gasparova, πρωτοπόρο στη 3D μόδα & τη 3D Designer Μαρία Μπαρτζώκα.
Συντελεστές:
Event Manager: Ιωάννα Πατσουλάκη, Ιδρύτρια IP Favlos Kyklos
Art Director & AI Creator: Αντώνης Σωτηρόπουλος
Υπεύθυνη Επικοινωνίας – Τύπου: Μαρκέλλα Σαράιχα
Sponsor PR: AriaPR – Αριάδνη Νικάκη
Ευχαριστούμε τα Εκπαιδευτήρια ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Radisson Blu Park Hotel Athens, W S Karoulias, Taresso Artisan Coffee Roasters, Cap-Cap
VR- Academy.