Η τέλεια ταραμοσαλάτα με καραμελωμένα κρεμμύδια για την Καθαρά Δευτέρα
Ετοιμάζεις σιγά σιγά το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και ψάχνεις τη συνταγή για την πιο τέλεια ταραμοσαλάτα;
Μην ψάχνεις άλλο! Σήμερα σου έχω την πιο τέλεια συνταγή για ταραμοσαλάτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και λιγάκι μπούκοβο! Τόσο νόστιμη ταραμοσαλάτα δεν έχεις φτιάξει ξανά!
4-6 Άτομα
Προετοιμασία: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. ταραμά λευκό
200 γρ. ψωμί, μόνο ψίχα
Ξύσμα και χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
150 ml ελαιόλαδο (τουλάχιστον)
500 ml νερό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 πρέζα μπούκοβο
1 πρέζα ζάχαρη
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπούκοβο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό και μουσκεύουμε το ψωμί μας. Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια για να φύγει όλο το νερό. Μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα (μούλτι), το ψωμί και ρίχνουμε μέσα τα καραμελωμένα κρεμμύδια, την πάπρικα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού (προσαρμόζουμε την ποσότητα ανάλογα με τα γούστα μας), 100 ml από το ελαιόλαδο και χτυπάμε.
Στο τέλος, προσθέτουμε τον ταραμά και χτυπάμε για να δέσει το μείγμα. Προσέχουμε να δοκιμάζουμε όλη την ώρα και να προσθέσουμε επιπλέον λάδι αν χρειαστεί, πιπέρι και λεμόνι.
Σερβίρουμε την ταραμοσαλάτα με λαγάνα (δες την συνταγή ), ελιές και ντομάτα γαρνίροντάς τον με ελαιόλαδο ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι.
Καλή Σαρακοστή!
Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ!
cover photo unsplash