Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2017%2F11%2Fimages easyblog images 927 2aedc634fe7e26bfc4147a003d49f844 XL

Τάρτα: Πως φτιάχνουμε την “βασίλισσα” της κουζίνας

author likewoman

24 Νοέ 2017

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη νοστιμιά μίας παραδοσιακής πίττας. Ωστόσο, είναι φορές που οι πειραματισμοί με μία κλασική Γαλλική συνταγή για ζύμη Pâte Brisée (Πατ Μπριζέ), ανοίγουν νέους δρόμους στην κουζίνα μας. Με λίγη τεχνική και με τη συνοδεία μερικών φτωχών πλην νόστιμων υλικών που θα απλώσουμε επάνω της, η ζύμη αυτή γίνεται μία πολύ καλή λύση για ένα γρήγορο πιάτο! 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για μία τάρτα διαμέτρου 30 εκατοστών είναι:

  • 250 γρ. φαρίνα
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία ψυγείου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κρόκος αυγού σε θερμοκρασία ψυγείου
  • 2 – 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

Σηκώνουμε μανίκια και ξεκινάμε:

Τάρτα, η βασίλισσα της κουζίνας

 

raspberry tart GIF raspberry tart GIF raspberry tart GIF

 

Αφήνουμε τη ζύμη μας να “ξεκουραστεί” για μισή ώρα στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με τα χέρια μας την απλώνουμε στο ειδικό σκεύος για τάρτες. Ψήνουμε τη ζύμη μας σε προθερμασμένο φούρνο, πρώτα μόνη της, αφού τρυπήσουμε καλά την επιφάνειά της με ένα πιρούνι, στους 180° C για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, απλώνουμε επάνω της τα υλικά της αρεσκείας μας και ολοκληρώνουμε το φούρνισμα στην ίδια θερμοκρασία για ακόμα 30 λεπτά περίπου. 

Καλή επιτυχία!  

Από την Αθανασία Στεφανίδου

via mamapeinao

RELATED