Tάρτα με ντομάτες, η αποκορύφωση
Με θυμάρι και φρέσκο βασιλικό, η Μεσόγειος στο πιάτο.
Τώρα που αρχίζουν να γλυκαίνουν οι ντομάτες και ο βασιλικός που έχουμε φυτέψει στη γλάστρα μας έδεσε καλά τα φύλλα του, ήρθε η ώρα για την πιο γευστική τάρτα του κόσμου.
Θα ήταν καλύτερο να κάνετε τη ζύμη μόνοι σας αντί να αγοράσετε έτοιμη. Θα σας δώσω τη συνταγή παρακάτω. Ας ξεκινήσουμε με την συνταγή για την υπέροχη τάρτα ντομάτας.
Υλικά
1 κιλό ντομάτες ώριμες για τη σάλτσα
4 ντομάτες κομμένες σε φέτες για τη γέμιση
10 φέτες μοτσαρέλα
3 κουταλιές σούπας θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτα
Ταμπάσκο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο τριμμένο και τις κομμένες ντομάτες
Προσθέτουμε 2 κουταλιές θυμάρι, την πάστα ντομάτας και μερικές σταγόνες ταμπάσκο για να γίνει η σάλτσα μας ελαφρά καυτερή
Ψήνουμε για 15 λεπτά, να φύγουν τα υγρά και να αναδυθούν τα αρώματα
Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψάκι
Σκεπάζουμε με τις φέτες μοτσαρέλα
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας
Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας
Πασπαλίζουμε με το θυμάρι που μας έμεινε
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για ½ ώρα
Πριν σερβίρουμε ψιλοκόβουμε από πάνω τον βασιλικό
Δεν έχετε ποτέ ξαναφάει τόσο νόστιμη τάρτα!
Οι μαύρες ελίτσες από πάνω, είναι εντελώς προαιρετικές
Η συνταγή για τη ζύμη, με αγνά υλικά
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».