Ταλιατέλες Με Τόνο Και Κουνουπίδι Στο Φούρνο.
Καιρό έχουμε να τα πούμε και από δω και γενικώς.
Ψιλομαγειρεύαμε αλλά διάθεση ιδιαίτερη δεν είχαμε.Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την επιστροφή στην κανονικότητα με κάτι εύκολο και ελαφρώς διανθισμένο.
Ταλιατέλες με τόνο και κουνουπίδι, στο φούρνο.
Από το ντουλάπι σου:
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι
250 gr pappardelle ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό
Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κούπα κουνουπίδι, τα μπουκετάκια (περίπου 4 φλιτζάνια)
1 μεσαίο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 1 1/4 φλιτζάνια)
2 κλαράκια celery, κομμένα σε διαγώνιες φέτες (περίπου 1 φλιτζάνι)
5 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
2 κονσέρβες τόνο σε νερό, στραγγισμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού Tabasco
1/4 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού μαϊντανού
ξύσμα λάιμ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 °C. Βουτυρώστε ένα πιρέξ. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά, στραγγίστε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε το κουνουπίδι στο ίδιο νερό των ζυμαρικών μαγειρέψτε το μέχρι να μαλακώσει, 4 έως 5 λεπτά . Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα. Σουρώστε το κουνουπίδι. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σέλερι, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε το μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 8 λεπτά. Προσθέστε αλεύρι, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Ρίξτε αργά το γάλα μέχρι να πήξει το μείγμα, περίπου 3 λεπτά. Βγάλτε το από τη φωτιά, ρίξτε μέσα την πάστα, το κουνουπίδι και τον τόνο και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε. Εάν το μείγμα είναι πάρα πολύ πηχτό, προσθέστε το νερό που φυλάξατε από το βράσιμο των ζυμαρικών.
Βάλτε το μείγμα στο πιρέξ και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο. Ψήστε 15 λεπτά. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και αυξήστε την θερμότητα στους 210 °C και ψήστε, μέχρι να χρυσίσει, γύρω στα 12 -15 λεπτά.
Σερβίρετε με ξύσμα λάιμ και φρέσκο μαϊντανό. (Αν προτιμάτε την προσθήκη τυριού, τρίψτε από πάνω παρμεζάνα).
Βάλτε το μείγμα στο πιρέξ και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο. Ψήστε 15 λεπτά. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και αυξήστε την θερμότητα στους 210 °C και ψήστε, μέχρι να χρυσίσει, γύρω στα 12 -15 λεπτά.
Σερβίρετε με ξύσμα λάιμ και φρέσκο μαϊντανό. (Αν προτιμάτε την προσθήκη τυριού, τρίψτε από πάνω παρμεζάνα).
Τιπάκια: μπορείς να προσθέσεις στο τέλος περίπου 10 λεπτά πριν το βγάλεις νιφάδες corn flakes για παιχνίδι τραγανότητας και έξτρα γεύση!
Ταίριαξε το με ένα ποτήρι Κυδωνίτσα ή Σαββατιανό!