Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2016%2F03%2Fimages easyblog images 928 0d77511af28edff9982f6b0b2eb7aca3 XL

6 τρόφιμα που πρέπει να έχεις πάντα στο ντουλάπι

Μερικά τρόφιμα θα πρέπει να υπάρχουν πάντα διαθέσιμα στο ντουλάπι ή την τροφοθήκη σου. Αυτό θα σε βοηθήσει καθώς γλιτώνεις χρόνο από το να τρέχεις στο σουπερμάρκετ τελευταία στιγμή, αλλά και χρήμα, αφού ανά πάσα στιγμή θα έχεις στην διάθεση σου υλικά για να μαγειρέψεις, αποφεύγοντας το να παραγγείλεις απ’ έξω.
 
Το homealone.gr μας δίνει μια λίστα ασφαλείας:
 
 
Ζυμαρικά
Ίσως το νούμερο ένα στη λίστα με τα πιο συνηθισμένα φοιτητικά και εργένικα τρόφιμα, υπάρχει διαθέσιμο σε πολλά σχέδια και μεγέθη. Ένα ζυμαρικό μπορεί γρήγορα και εύκολα να γίνει ένα χορταστικό γεύμα, καθώς μπορεί να συνοδευτεί με διαφορετικές σάλτσες και τυριά. Προτίμησε τα ζυμαρικά ολικής άλεσης καθώς περιέχουν λιγότερους υδατάνθρακες και περισσότερες φυτικές ίνες.
 
Ρύζι
Από τα τρόφιμα με την μεγαλύτερη κατανάλωση στον πλανήτη, είναι ένα από τα πιο χρηστικά προϊόντα στην μαγειρική με πάρα πολλές εφαρμογές σαν συνοδευτικό αλλά και σαν κυρίως γεύμα. Τα είδη ρυζιού είναι πάρα πολλά, το καθένα για συγκεκριμένη χρήση ή είδος κουζίνας.
 
Παξιμάδια/ Φρυγανιές/ Κράκερς
Είτε σαν συνοδευτικό στο γεύμα αλλά και σαν υλικό στις σαλάτες σου (π.χ. κρητικό ντάκο), είτε σαν γρήγορο και υγιεινό σνακ με μαρμελάδες, μέλι και τυρί. Μπορούν να καταναλώνονται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, στο σπίτι ή όταν βρίσκεσαι έξω.
 
Όσπρια
Τα όσπρια πρέπει να γίνουν αναπόσπαστο μέρος της διατροφής σου. Οι ποικιλία είναι τεράστια και ταιριάζει σε όλα τα γούστα. Διάλεξε αυτά που σου αρέσουν, βρες συνταγές και ένταξε τα στην καθημερινότητα σου, καθώς τα όσπρια είναι από τα πιο ωφέλιμα τρόφιμα.
 
Λάδι
Υπάρχουν διάφορα είδη λαδιού, το καθένα για διαφορετικές χρήσεις στη μαγειρική. Τα πιο αναγκαία σε μία κουζίνα είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (να αναγράφεται η σχετική ένδειξη στην συσκευασία) για τις σαλάτες και την προετοιμασία των φαγητών και το καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
 
Ξύδι
Κατάλληλο κυρίως για σαλάτες και χρήση σε φαγητά. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το μπαλσάμικο ξύδι το οποίο έχει πιο ήπια και γλυκιά γεύση. Δοκίμασε επίσης και μπαλσάμικο ξύδι με μέλι ή θυμάρι (και πολλούς ακόμα συνδυασμούς).
 
 

SHARE

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED