Συνταγή: Πέννες φούρνου με μοτσαρέλα
Εδώ και μέρες μας ζητάτε συνταγή για πέννες, σήμερα λοιπόν η Μαρία Σακελλαρίδη δεν θα μπορούσε άλλωστε να σας χαλάσει το χατίρι σας δίνει πέννες φούρνα με μοτσαρέλα και γραβιέρα.
Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε ένα σουπερ μεσημεριανό φαγητό!
Συστατικά
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
• 10 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
• 7 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
• 500 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
• 100 ml κόκκινο κρασί
• 1 κ.γ.αλάτι
• ½ κ.γ. πιπέρι
• 200 ml νερό
• 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
• 500 γρ. πένες, βρασμένες
• 2 κλ. βασιλικό, μόνο τα φύλλα
• 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
• 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
• Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
• Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει τραγανό και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια, περίπου 2-3 λεπτά.
• Προσθέτουμε τα τοματίνια (μπορούμε ή να τα πιέσουμε με τα δάχτυλά μας την ώρα που τα προσθέτουμε ή να τα σπάσουμε με μία κουτάλα για να βγάλουν τα ζουμιά τους).
• Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
• Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία.
• Έπειτα προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα μας τις πένες μας και τα φύλλα βασιλικού.
• Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
• Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε μία στρώση με τις μισές πένες και πασπαλίζουμε, από πάνω, με το μισό από το κάθε τυρί μας. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά.
• Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το τυρί και να πάρει χρώμα.
• Αν θέλουμε σερβίρουμε με επιπλέον βασιλικό.