ΥΛΙΚΑ:
• 5-6 φλιτζάνια αλέυρι για όλες τις χρήσεις
• 1 μπέικιν
• ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ (χλιαρό)
• ½ φλιτζάνι κακάο σκόνη
• 1 φλιτζάνι μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου)
• 4 αυγά
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
• 3 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπάμε με το μίξερ περίπου 10 λεπτά τη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου), τα αυγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα απο το πορτοκάλι.
2. Διαλύουμε το κακάο στο χλιαρό εβαπορέ και το προσθέτουμε στο μείγμα.
3. Προσθέτουμε το μπέικιν μαζί με 3 φλιτζάνια αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα στο δυνατό.
4. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα και προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να κάνουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη.
5. Κόβουμε διάφορα σχέδια με κουπάτ, πάχους 1,5 εκατοστών και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°c για 10-13 λεπτά.