Συνταγή Detox με βατόμουρα και θρυματισμένο μήλο από την γνωστή σεφ Lily Simpson
Η LILY Simpson είναι ο ιδρυτής του The Detox kitchen, του πιο φημισμένου βιβλίου με εκπληκτικές-νόστιμες συνταγές για αποτοξίνωση. Βρήκαμε μία συνταγή με βατούμουρα, ψιλοκομμένο μήλα και γιαούρτι καρύδας που θα ξετρελαθείτε.
Η συνταγή είναι για 2 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
3 μήλα, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
100γρ φρέσκα ράσμπερι
1 ξυλάκι κανέλα
1 Γλυκάνισο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
100γρ βρώμης
50γρ αλεσμένα αμύγδαλα
25γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 κουταλάκι του γλυκού κραμβέλαιο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Μια πρέζα κανέλα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι καρύδας για το σερβίρισμα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C
Βάλτε τα μήλα, τα μισά από τα βατόμουρα, το ξύλο κανέλας, γλυκάνισο, μέλι και 80 ml νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο νερό εάν είναι απαραίτητο. Αφαιρέστε το ξυλάκι κανέλας και το γλυκάνισο, και ρίξτε τα φρούτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος περίπου 18 εκατοστά. Σκορπίστε τα υπόλοιπα βατόμουρα πάνω από την κορυφή.
Για να κάνετε να είναι ομοιόμορφο ανακατέψτε ολα τα υλικά σε ένα μπωλ με τα δάχτυλά σας.
Καλύψτε τα φρούτα με τη παχύρευστη βάση που έχετε φτιάξει. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι το καπάκι να πάρει χρώμα καφετί και να είναι τραγανό.
Η Lily Simpson είναι σεφ και ο ιδρυτής της αποτοξίνωσης The Detox Kitchen, το οποίο βρίσκεται στα Harvey Nichols και στο London’s Kingly Street. για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε εδώ.
Τάνια Νικολοπούλου
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».