Σπιτικό Τυρόψωμο, Εύκολο Και Γρήγορο
#Μενουμεσπιτι, αλλά παραμένουμε δημιουργικοί. Ό,τι και να φτιάξει κάποιος στο σπίτι είναι σίγουρα πιο υγιεινό, ακόμα και αν οι θερμίδες είναι λίγο τσιμπημένες. Σήμερα έχουμε συνταγή από την αγαπημένη μας influencer Πηνελόπη Τάτση, που μοιράζεται μαζί μας το τυρόψωμο της μητέρας της. Την κάνει πολύ συχά, γιατί είναι χορταστική και πολύ εύκολη στην εκτέλεση.
Υλικά για ταψί 30 εκατοστών:
500 γρ. αλεύρι
½ νωπή μαγιά (διαλυμμένη σε ένα φλυτζάνι του καφέ χλιαρό νερό)
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
¼ φέτα
Εκτέλεση:
Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ μεγάλο, προσθέτετε το χλιαρό νερό στο οποίο έχετε διαλύσει το αλάτι και έπειτα ρίχνετε το νερό στο οποίο έχετε διαλύσει την μαγιά.
Ζυμώνετε και αν χρειαστεί αλεύρι και νερό, σταδιάκα μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στο χέρι, αλλά να παραμένει μαλακή. Την μαζεύετε στο μπολ και την σκεπασμένη την αφήνετε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα να ξεκουραστεί.
Παίρνετε το ταψί το οποίο αλοίφετε με λάδι, τοποθετείτε τη ζύμη στη μέση του ταψιού και την ανοίγετε με τα δάχτυλα μαλακά. Στο κέντρο βάζετε το τριμμένο τυρί και το λάδι και διπλώνετε τη ζύμη μία με δύο φορές για να απλωθεί σωστά το τυρί. Τέλος το ανοίγετε άλλη μία φορά με μαλακές κινήσεις και προσθέτετε λίγο ακόμα τριμένο τυρί στην επιφάνεια του. Το ψήνετε στους 180Ο σε διπλές αντιστάσεις μέχρι να κοκκινήσει και στις δύο πλευρές.