- Βάζουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μπολ, και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το θυμάρι.
- Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει απο τα χέρια μας (μπορεί να χρειαστεί να βοηθήσουμε αλευρώνοντας τα χέρια μας).
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο λάδι και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη. Την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλάσια σε μέγεθος. Μπορεί να πάρει απο 30 λεπτά έως 1 ½ ώρα ανάλογα με την θερμοκρασία του σπιτιού μας.
- Μόλις το ζυμάρι μας διπλασιαστεί, το κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια.
- Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια το κάθε ζυμαράκι με τον πλάστη (διάμετρος 20 εκ).
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς σιγανή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε την κάθε πίτα μας για 1-2 λεπτά απο την κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσαφίσει.
- Κόβουμε τις πίτες μας στα 4 και σερβίρουμε με φρεσκοκομμενο θυμάρι και ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί.
- Συνοδεύουμε με τζατζίκι και ταραμοσαλάτα.
Σπιτικές Πίτες για σουβλάκι από τον Άκη Πετρετζίκη
Επειδή όλοι μας έχουμε εξάρτηση από το αγαπημένο μας σουβλάκι…ας μάθουμε πως να φτιάχνουμε και τις πίτες μόνοι μας.
Εύκολα και γρήγορα με συνταγή του Άκη Πετρετζίκη!
Συστατικά
- 160 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. μαγιά ξερή
- 320 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 κ.γ. άνθο αλατιού
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα θυμάρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
Για τo σερβίρισμα
- λίγο ελαιόλαδο
- φρέσκο θυμάρι
- ταραμοσαλάτα
- τζατζίκι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».