Skip to main content
images easyblog articles 6783 thai karbonara syntagi 9be54374

Το μοντέλο της Victoria’s Secret Chrissy Teigen μαγειρεύει την αγαπημένη της συνταγή spaghetti με Thai καρμπονάρα

Το πρώην μοντέλο της Victoria’s Secret, Chrissy Teigen, έκανε μια μεγάλη στροφή στα επαγγελματικά της και ξεκίνησε να ασχολείται με το φαγητό και τη μαγειρική, εκδίδοντας ταυτόχρονα το πρώτο της βιβλίο συνταγών με τίτλο Cravings: HungryforMore. Η Chrissy Teigen δεν είναι από τους ανθρώπους του είδους που μαγειρεύουν χωρίς λιπαρά ή μόνο για vegan– κάθε άλλο μάλιστα. Εμείς επιλέξαμε μια από τις αγαπημένες της συνταγές και σας την παρουσιάζουμε.

THAÏ CARBONARA (Spaghetti με αυγά και μπέικον)

(25′ συνολικά για προετοιμασία και μαγείρεμα)

Υλικά (για 4 μερίδες):

1 μικρό κεφάλι μπρόκολο

4 κ.γ. γλυκιά σως σόγιας *

1 κ.σ. ρευστή πάστα σόγιας

3 φέτες μπέικον κομμένες σε κυβάκια των 2cm περίπου

4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες

½ κ.γ. σκόνη chilli

125 ml ζωμό κοτόπουλου

225g spaghetti, βρασμένα aldente, στραγγισμένα και περασμένα από λίγο ελαιόλαδο

2 αυγά, χτυπημένα

2 κρεμμύδια φρέσκα, κομμένα σε μήκος 2cm

* Ιδανικά αναζητήστε μάρκας Thai, όπως το HealthyBoyή η Ινδονησιακή έκδοση (kecap manis).

Εκτέλεση:

Ξεχωρίστε την κορυφή («στέμμα») του μπρόκολου από το κοτσάνι. Ξεφλουδίστε το κοτσάνι και κόψτε το εγκάρσια σε κομμάτια πάχους 0,5cm περίπου. Ξεχωρίστε το «στέμμα» σε μικρές φουντίτσες.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τη γλυκιά σως σόγιας και την πάστα σόγιας. Αυτή θα είναι η σάλτσα σας.

Σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο σκεύος sauté, σοτάρετε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει ελαφρώς τραγανό, για περίπου 6 έως 7 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και την σκόνη chilli και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς για 1 λεπτό. Αυξήστε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή, προσθέστε τη σάλτσα και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί ελαφρώς, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε το μπρόκολο, περιχύστε με τον μισό από το ζωμό κοτόπουλου και μαγειρέψτε για 3 έως 5 λεπτά. Αυξήστε κι άλλο τη θερμότητα. Προσθέστε τα μακαρόνια και το υπόλοιπο από το ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί η σάλτσα, 3 έως 5 λεπτά (εάν πιστεύετε ότι είναι πολύ στεγνά, ρίξτε περισσότερο ζωμό κοτόπουλου ή λίγο λίγο νερό κάθε φορά). Εμπλουτίστε, εάν επιθυμείτε, με επιπλέον σως σόγιας για γεύση.

Αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι τα αυγά να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Τέλος, ρίξτε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και καλή σας όρεξη! 

RELATED