Σούπα με γλυκοπατάτα και καρότα
Kαλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους. Μετά από το χθεσινό φαγοπότι ίσως θέλουμε σήμερα κάτι πιο ζεστό και ελαφρύ. Τι λέτε λοιπόν για μία σούπα με γλυκοπατάτα του Άκης μας ;
Συστατικά
- 500 γρ. γλυκοπατάτες
- 300 γρ. καρότα
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 100 γρ. γάλα καρύδας
Για το σερβίρισμα
- γάλα καρύδας
- εστραγκόν
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα σε κομμάτια περίπου 2-3 εκ.
- Αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια γλυκοπατάτας και καρότου στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
- Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο.
- Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μία λεία σούπα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
- Σερβίρουμε με έξτρα γάλα καρύδας και εστραγκόν.
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».