Σουφλέ με καταϊφι
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 40-45 λεπτά
Υλικά
Καταϊφι 600 γρ
Κεφαλογραβιέρα 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
Ροκφόρ 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
Κεφαλοτύρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
Μετσοβόνε καπνιστό 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
Μοτσαρέλα 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
Τυρί γκούντα 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
Γάλα 4 -5 φλιτζάνια του τσαγιού
Αυγά 4 τεμ
Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Δυόσμος 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένος
Βούτυρο ή μαργαρίνη 3 κουταλιές της σούπας
Οδηγίες
Ανοίγουμε με τα χέρια μας το καταϊφι, το ξύνουμε και το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Βάζουμε τα τυριά όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον τριμμένο δυόσμο. Αλείφουμε ένα ταψί στρογγυλό με το βούτυρο και στρώνουμε το μισό καταϊφι.Αδειάζουμε επάνω στο καταϊφι το μείγμα τυριών. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό καταϊφι. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα,το πιπέρι και περιχύνουμε το καταϊφι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,ανάλογα με τον φούρνο μας για 40 λεπτά . Το βγάζουμε από τον φούρνο, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Πηγή: chefoulis
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».