Σολομός, φακές και ρύζι, συνταγή πολύ νόστιμη και θρεπτική από τον Τάσο Αντωνίου
Δοκιμάστε αυτή τη πολύ νόστιμη, ελαφριά και διαφορετική συνταγή του Τάσου Αντωνίου και αξιοποιήστε το ρύζι ή τις φακές που έχουν περισσέψει.
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κ.σ. καρύδι χοντροσπασμένο
2 φλιτζάνια καστανό ρύζι μαγειρεμένο
1 φλιτζ. φακές μαγειρεμένες
130 ml ζωμός λαχανικών
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
Άνηθος ψιλικομμένος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς την πέτσα
1/2 κ.γλ. πάπρικα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά και τα καρύδια. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ψηθούν ελαφρώς τα καρύδια, περίπου 4 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, τις φακές και τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι ότου απορροφηθεί ο ζωμός και ζεσταθούν το ρύζι και οι φακές.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε σε πιάτο.
Σε ξεχωριστό τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και πασπαλίζουμε με πάπρικα και από τις δύο πλευρές. Βάζουμε τον σολομό στο ζεστό τηγάνι και σοτάρουμε για 3 λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να μαγειρευτεί ο σολομός μέχρι το εσωτερικό. Αποσύρουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 λεπτά. Με δύο πιρούνια, ξεφλουδίζουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε με το ρύζι και τις φακές.
Για περισσότερες συνταγές δείτε εδώ!