Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2021%2F05%2Flemonopita lemon pie

Σήμερα σας έχουμε δροσερή λεμονόπιτα με 5 μόνο υλικά

Το λεμόνι είναι θαυματουργό, καθώς κάνει καλό στην υγεία αλλά δίνει υπέροχη γεύση στα φαγητά και στα γλυκά.

Ο χυμός λεμονιού είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, πρωτεϊνες και βιταμίνες.

Εαν είστε και εσείς λάτρεις του, τότε δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε τα κατάλληλα 5 μόνο υλικά, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη λεμονόπιτα ή αλλιώς lemon pie!

Μερίδες :8-10

Προετοιμασία :30 λεπτά

Μαγείρεμα :25 λεπτά

Για την κρέμα θα χρειαστείτε:
397 γρ ζαχαρούχο γάλα
κρόκους από 2 αυγά
ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι

Για τη βάση:
220 γρ.μπισκότα digestive
80γρ.βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

Και για το τέλος λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Βάζουμε τα μπισκότα με το βούτυρο στο μίξερ και τα χτυπάμε όλα μαζί.

Απλώνετε την βάση σε μια ταρτιέρα, ταψί, ό,τι έχετε και την ψήνετε για περίπου 10 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώνει, όσο ετοιμάζετε παράλληλα την κρέμα.

Χτυπάτεστο μίξερ τους κρόκους και το ξύσμα του λεμονιού, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Χαμηλώστε σιγά σιγά την ταχύτητα και ρίξτε στο μίξερ το χυμό λεμονιού. Μόλις ενσωματωθούν όλα τα υλικά στο μείγμα, αδειάστε την κρέμα πάνω από την βάση.

Ψήστε την τάρτα για 15.

Την σερβίρουμε με πασπαλισμένη ζάχαρη.

Γρήγορα και εύκολα με απλά υλικά!

 

Είμαι γεννημένη τον Φεβρουάριο του 2001 και σπουδάζω στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολούμαι επαγγελματικά με το βόλλευ και παράλληλα με τον χώρο του modeling. Λατρεύω τα ταξίδια και με μαγεύουν οι διαφορετικές κουλτούρες. Follow my adventures

RECENT

RELATED