Σήμερα Μαγειρεύουμε Σπαγγέτι Με Σάλτσα Από Πιπεριά
Σπαγγέτι με σάλτσα από πιπεριά. Πεντανόστιμη συνταγή του Τάσου Αντωνίου με πιπεριά Φλωρίνης. Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και πάρα πολύ νόστιμη και πρωτότυπη συνταγή.
Υλικά
- 1 συσκευασία σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO
- 350 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. γραβιέρα
- 1/2 ματσάκι βασιλικός φρέσκος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε για 5 λεπτά το κουκουνάρι. Χτυπάμε στο μούλτι τις ψημένες πιπεριές Φλωρίνης, το σκόρδο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, τα φιστίκια Αιγίνης και το ελαιόλαδο σε δόσεις. Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, τον βασιλικό, λίγο ακόμα ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την κόκκινη σάλτσα πιπεριάς.
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».