Σήμερα Φτιάχνουμε Κέικ Σοκολατένιο Με Συνταγή Της Αγαπημένης Μας Influencer Λίας Μπαρόλα
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδου
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο
1 1/2 κ.γ. σόδα
1 1/2 κ.γ. μπεϊκιν πάουτερ
λίγο αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το αυτό με την ζάχαρη
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το γάλα μετά το νερό και συνεχίζουμε με τα στερεά υλικά.
Το μείγμα μας πρέπει να είναι ρευστό.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια φόρμα και λίγο σκόνη κακάο να πάει παντού.
Ψήνουμε για 60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στις αντιστάσεις. Αφήνουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε το κέικ μας.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές γάλα
100 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια.
Λιώνετε τη σοκαλάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το γάλα και ανακατεύτετε μέχρι να ενσωματωθούν στη σοκολάτα.
Προσθέτετε λίγα λίγα τα κομματάκια του βουτύρου, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να αποκτήσετε ένα λείο και γυαλιστερό γλάσο.
Αποσύρετε το γλάσο από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά πρωτού το ρίξετε επάνω στο κέικ σας.
Kαλή επιτυχία!
Follow τη Λία Μπαρόλα στο instagram