Σήμερα φτιάχνουμε φανταστικό σπιτικό φουντουκοβούτυρο
Σήμερα κιόλας φτιάχνουμε σπιτικό φουντουκοβούτυρο και το απολαμβάνουμε ως άλειμμα σε ψωμί αλλά και σε φέτες φρούτων.
Το σπιτικό είναι πάντα το καλύτερο. Ακόμη και το φουντουκοβούτυρο. Γιατί λοιπόν να αγοράσει κανείς έτοιμο φουντουκοβούτυρο όταν μπορεί να φτιάξει το δικό του; Το μόνο που χρειάζεστε είναι φουντούκια, ένα δυνατό μπλέντερ και λίγη υπομονή.
Σπιτικό φουντουκοβούτυρο
Για 1 βάζο περίπου 250 γρ.
Υλικά
- 300 γρ. φουντούκια ψημένα
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο δοχείο του μπλέντερ τα φουντούκια και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
- Τα φουντούκια στην αρχή θα γίνουν σας ψίχουλα και στη συνέχεια ώς τα χτυπάμε θα ζεσταθούν και θα απελευθερώσουν τα έλαιά τους. Φροντίζουμε να διακόπτουμε την λειτουργία του μπλέντερ (για να μην “ανάψει”) και ξεκολλάμε το μείγμα από τα τοιχώματα του δοχείου.
- Όταν το μείγμα μας είναι ρευστό, τότε είναι έτοιμο. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και το κρατάμε σε σκοτεινό μέρος, σε θερμοκρασία δωματίου.
Απολαμβάνουμε το σπιτικό φουντουκοβούτυρο ως άλειμμα σε ψωμί, φρούτα αλλά και σε pancakes βάφλες.