Σήμερα Έχουμε Σπιτική Λεμονάδα με Τζίντζερ
Πολλές και χρήσιμες οι συμβουλές που ακούμε τελευταία για να προστατευθουμε από κάθε είδους ανεπιθύμητους ιούς όμως γνωρίζεται ότι το κλειδί για δυνατό ανοσοποιητικό, θωράκιση από κρυολογήματα αλλά και γρήγορη ανάρρωση βρίσκεται στην διατροφή μας;
Μια από τις τροφές αυτές είναι και το τζίντζερ. Το τζίντζερ, εκτός από μια πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών, περιέχει αντιβιωτικές ιδιότητες και μάλιστα αν το καταναλώσουμε, καταπολεμά και τα βλαβερά βακτήρια.
Τι καλύτερο λοιπόν από το να υποδεχθούμε την Άνοιξη με χαμόγελο και ένα ποτήρι Σπιτική Λεμονάδα με Τζίντζερ!
Την συνταγή μας την έστειλε η αγαπημένη μας editor Ιωάννα Λυμπεροπούλου
Σπιτική Λεμονάδα με Τζίντζερ
Για 6-8 άτομα
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Αναμονή: 2 ώρες
Υλικά
6+1 φλ. νερό
1 φλ. λευκή ζάχαρη
1 κομμάτι ρίζα τζίντζερ (περίπου 7 εκ.), ξεφλουδισμένη και κομμένη σε φέτες
2/3 φλ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
1. Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι τζίντζερ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά 1 φλ. νερό, η ζάχαρη και το τζίντζερ. Βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά. Μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα ανθεκτικό δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς.
2. Μόλις κρυώσει εντελώς προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
3. Σε μια κανάτα, ανακατεύουμε το μείγμα του λεμονιού με τα υπόλοιπα 6 φλ. νερό.
4. Σερβίρουμε τη λεμονάδα με μπόλικο πάγο στα ποτήρια και διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου.
* Αν δεν θέλετε να σερβίρετε όλη την ποσότητα της λεμονάδας, μπορείτε να κρατήσετε το μείγμα λεμόνι-τζιντζερ στο ψυγείο σας και κάθε φορά να την σερβίρετε βάζοντας περίπου 2 δακτυλα λεμονάδα σε κάθε ποτήρι και συμπληρώνοντας με παγωμένο νερό και παγάκια.
Καλή απόλαυση!