Σήμερα έχουμε όρεξη για ζουμερό cheeseburger
Ποιος λέει όχι σε ένα ζουμερό, πεντανόστιμο cheeseburger; Αυτοσχεδιάστε με τις γαρνιτούρες και απολαύστε το όλες τις ώρες μας λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Προσοχή στο ψήσιμο, μην παραστεγνώσετε το μπιφτέκι. Τα ζουμάκια του ποτίζουν το ψωμί και είναι το κάτι άλλο!
Υλικά Συνταγής
- 4 ψωμάκια για hamburger
- 4 φετες τυρί τσένταρ
- 4 φέτες ψημένο μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος ή τοστιέρα
-
Για τα μπιφτέκια
- 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 φορά περασμένος στη μηχανή του κιμά
- μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. σάλτσα Worcestershire (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- λίγες σταγόνες ξύδι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Για το γαρνίρισμα
- φέτες κρεμμυδιού σοταρισμένο ή ψημένο σε αντικολλητικο τηγάνι
- φύλλα μαρουλιού
- φέτες ντομάτας
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Μοιράζουμε σε 4 μέρη και φτιάχνουμε 4 μπιφτέκια.
Βάζουμε τα μπιφτέκια σε σχάρα και από κάτω βάζουμε ταψάκι. Τοποθετούμε στην πάνω σχάρα του φούρνου, κοντά στο γκριλ.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 5′-7′ κάθε πλευρά, ανάλογα πως το θέλουμε ψημένο. Όσο πιο πολύ τα ψήνουμε τόσο πιο πολύ τα στεγνώνουμε.
Το ιδανικό ψήσιμο είναι όταν τα ζουμιά του μπιφτεκιού είναι διάφανα.
Βάζουμε στο κάθε μπιφτέκι από μια φέτα τυρί. Ψήνουμε για 1′ στο γκριλ, ώσπου να αρχίσει να λιώνει το τυρί.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε όποια γαρνιτούρα θέλουμε ή και όλες μαζί και βάζουμε επάνω τα ψημένα μπιφτέκια με το λιωμένο τυρί.
Αν θέλετε μπορείτε να ψήσετε για 2′ και τα ψωμάκια στο γκριλ ή στην τοστιέρα.