Σήμερα φτιάχνουμε την πιο δροσιστική σπιτική λεμονάδα με φρέσκο τζίντζερ
Έχετε λεμόνια και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Τι πιο εύκολο να φτιάξετε σπιτική δροσιστική λεμονάδα και να την βάλετε στο ψυγείο, έτσι ώστε να την απολαμβάνετε όταν θέλετε. Επίσης εκτός από δροσιστικό ρόφημα δείτε και τι άλλο σας προσφέρει εάν προσθέσετε και τζίντζερ.
ΥΛΙΚΑ:
800γρ ζάχαρη
500γρ νερό
1400γρ χυμός λεμόνι (φρέσκος)
8-10 φύλλα δυόσμου
6γρ τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
Ξύσμα από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά εκτός από τον χυμό λεμόνι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι βράζουμε για ακόμα 1-2 λεπτά και αποσύρουμε σε άλλο σκεύος. Μόλις πέσει η θερμοκρασία του μείγματοςσουρώνουμε και τοποθετούμε σε μπουκάλια. Παγώνουμε και απολαμβάνουμε με αρκετό πάγο καο φρέσκο δυόσμο.
Γιατί δεν πρέπει να παραλείψετε το τζίντζερ:
Το τζίτζερ είναι γνωστό και ως πιπερόριζα. Οι χρήσεις του είναι πολλές καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην μαγειρική, την ζαχαροπλαστική (αρωματίζοντας κρέμες ή μπισκότα) αλλά και στην Παρασκευή ευφάνταστων κοκτέιλ. Η ελαφρώς πικάντικη γεύση του μας δίνει την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουμε με πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς.
Η χρήση του βέβαια δεν σταματάει εκεί. Σε συνδυασμό με παυσίπονο μπορεί να ελαττώσει την ημικρανία αλλά βοηθά και την καταπολέμηση της ναυτίας. Έχει αποδειχθεί επίσης ότι βοηθά στην σταθερή διατήρηση αλλά και την μείωση του ζαχάρου και της χοληστερόλης.
Μπορούμε να το καταναλώσουμε εύκολα μέσα στην ημέρα μας απλά και μόνο αρωματίζοντας το νερό που πίνουμε!