Σήμερα Μαγειρεύουμε Κριθαρότο Κοτόπουλο Και Μανιτάρι
Αν θέλεις ένα γεύμα που θα σε κρατήσει και παράλληλα θα εντυπωσιάσει τις φίλες σου ή ακόμη και εκείνον που έχεις καλέσει απόψε για φαγητό, τότε αυτή η συνταγή θα σε σώσει…
Θα χρειαστείς:
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 καρότο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
4 ασπρομανίταρα μεγάλα
350 γραμμάρια κριθαράκι χονδρό
1/2 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 λίτρο ζωμός κότας
1 φιλέτο στήθος βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο
λίγο μαϊντανό
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:
Σοτάρεις στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και τα μανιτάρια. Σοτάρεις για 2 λεπτά ακόμη και στη συνέχεια προσθέτεις το κριθαράκι.
Ανακατεύεις να μην σου λασπώσει και έπειτα προσθέτεις το κρασί. Περιμένεις λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μην σταματήσεις να ανακατεύεις μέχρι να χαθεί η μυρωδιά του αλκοόλ.
Στη συνέχεια προσθέτεις το ζεστό ζωμό, σε μικρές δόσεις μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτεις επιπλέον το καρότο, το ψιλοκομμένο κοτόπουλο που έχεις βράσει από πριν και ρίχνεις ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και τον μαϊντανό. Το αφήνεις να μαγειρευτεί για περίπου 15 λεπτά.
Το βγάζεις από τη φωτιά, όσο ακόμη είναι ζουμερό το κριθαρότο και το αφήνεις λίγο να ξεκουραστεί. Αν θέλεις, πασπαλίζεις λίγο με τριμμένο τυρί για καλύτερη απόλαυση.