Σφολιατάκια μπέικον – παρμεζάνα
Φανταστικά σφολιατάκι μπέικον-παρμεζάνα
Σφολιάτα 1 πακέτο (2 φύλλα)
Μπέικον 18 φέτες
Παρμεζάνα 400 γρ
Πάπρικα
Σουσάμι άσπρο 2 κουταλιές σούπας
Κρόκος αυγού 1 χτυπημένο
Οδηγίες
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε τρία μέρη κατά μήκος. Σε κάθε λωρίδα βάζουμε 3 φέτες μπέικον (κατά μήκος),παρμεζάνα και λίγη πάπρικα.Διπλώνουμε την κάθε λωρίδα σαν ρολό και την κόβουμε σε μπουκίτσες στο μέγεθος που επιθυμούμε.Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα σφολιατάκια. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού και με ένα πινελάκι αλείφουμε τα σφολιατάκια.Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
Πηγή: chefoulis
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».