Σφακιανή πίτα: Παραδοσιακή απλή και νόστιμη
Φαντάζομαι ότι όλες έχεετε ακούσει για την περίφημη σφακιανή πίτα, γέννημα της Χώρας των Σφακίων στην Κρήτη. Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα αυτήν την παραδοσιακή αλλά και νόστιμη πίτα. Ο συνδυασμός της μυζήθρας με το μέλι είναι φανταστικός! Δοκιμάστε το!
Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν καλύτερα φαγητά από τα παραδοσιακά του κάθε τόπου!
ΥΛΙΚΑ:
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια μυζήθρα φρέσκια
2κς ελαιόλαδο
1/2κγ αλάτι
½ φλιτζάνι νερό
½ σφηνάκι ρακή
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ:
Μέλι
Σουσάμι λευκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την μυζήθρα μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα. Κόβουμε το ζυμάρι μας σε κομμάτια περίπου μιας χούφτας και κλείνουμε μέσα στο κάθε ένα από αυτά 1 κουταλιά μυζήθρας. Έπειτα με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τα ζυμαράκια όσο πιο λεπτά μπορούμεκαι ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.
Περιχύνουμε με μέλι και λευκό σουσάμι!