Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2017%2F06%2Fimages easyblog images 927 1c2ea88ca4d4bc0d9f466fb287bc36a6 XL

Σαλάτα του σεφ Άκης

author likewoman

17 Ιούν 2017
Σήμερα ας δοκιμάσουμε σαλάτα του Σεφ by Άκης Πετρετζίκης!
 
Συστατικά

Για το dressing

  • 80 γρ. μαγιονέζα
  • 80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ κέτσαπ
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • ½ iceberg
  • 4-5 φύλλα μαρουλιού
  • ½ λόλα κόκκινη
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 10 τοματίνια
  • 2-3 φέτες μπέικον
  • 2-3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 2-3 φέτες γραβιέρα
  • 2-3 φέτες cheddar
  • 2 αυγά μέτρια βρασμένα

Για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το dressing

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ξίδι, το μέλι, την κέτσαπ, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε άμεσα μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο 4-5 μέρες.

Για τη σαλάτα

  • Κόβουμε το iceberg σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. από το dressing ώστε να μαριναριστεί το iceberg.
  • Επίσης βάζουμε 2 κ.σ. από το dressing στον πάτο του μπολ σερβιρίσματος και βάζουμε από πάνω το iceberg.
  • Κόβουμε τη λόλα και το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια για να μην βγάλουν υγρασία και τα προσθέτουμε στο μπολ σερβιρίσματος.
  • Κόβουμε το αγγούρι σε μικρά μισοφέγγαρα, τα τοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο μπολ.
  • Κόβουμε το μπέικον, τη γαλοπούλα, τη γραβιέρα και το cheddar σε τετραγωνάκια 1 εκ. τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να αναμειχθούν μεταξύ τους και τα βάζουμε στο μπολ.
  • Κόβουμε τα αυγά στα τέσσερα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο μπολ.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βάζουμε το dressing φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια της σαλάτας.
  • Σερβίρουμε με τα κρουτόν και το θυμάρι.

RELATED