Για το dressing
- 80 γρ. μαγιονέζα
- 80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ κέτσαπ
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σαλάτα
- ½ iceberg
- 4-5 φύλλα μαρουλιού
- ½ λόλα κόκκινη
- 1 μικρό αγγούρι
- 10 τοματίνια
- 2-3 φέτες μπέικον
- 2-3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
- 2-3 φέτες γραβιέρα
- 2-3 φέτες cheddar
- 2 αυγά μέτρια βρασμένα
Για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το dressing
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ξίδι, το μέλι, την κέτσαπ, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε άμεσα μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο 4-5 μέρες.
Για τη σαλάτα
- Κόβουμε το iceberg σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Βάζουμε 2 κ.σ. από το dressing ώστε να μαριναριστεί το iceberg.
- Επίσης βάζουμε 2 κ.σ. από το dressing στον πάτο του μπολ σερβιρίσματος και βάζουμε από πάνω το iceberg.
- Κόβουμε τη λόλα και το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια για να μην βγάλουν υγρασία και τα προσθέτουμε στο μπολ σερβιρίσματος.
- Κόβουμε το αγγούρι σε μικρά μισοφέγγαρα, τα τοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο μπολ.
- Κόβουμε το μπέικον, τη γαλοπούλα, τη γραβιέρα και το cheddar σε τετραγωνάκια 1 εκ. τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να αναμειχθούν μεταξύ τους και τα βάζουμε στο μπολ.
- Κόβουμε τα αυγά στα τέσσερα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο μπολ.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βάζουμε το dressing φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια της σαλάτας.
- Σερβίρουμε με τα κρουτόν και το θυμάρι.