Σαλάτα με πλιγούρι και σάλτσα Philadelphia
Το Philadelphia μας προτείνει μια ανάλαφρη σαλάτα για το γιορτινό τραπέζι.
Φτιάξτε αυτή την ωραία σαλάτα και συνοδέψτε τα πιάτα σας.
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος βρασίματος: 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
400 γραμμάρια πλιγούρι
6 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
2 ρόδια καθαρισμένα
50 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
50 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
40 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
4 κουταλιές χοντροκομμένο μαϊντανό
100 γραμμάρια Philadelphia
40 ml χυμό ροδιού
40 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό ρίχνετε το πλιγούρι και το αφήνετε να βράσει για 25 λεπτά. Στραγγίζετε και το αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσει.
Σε ένα μπολ προσθέτετε το σέλερι ψιλοκομμένο, τα δύο ρόδια καθαρισμένα, το κουκουνάρι, τα καρύδια και τις σταφίδες και προσθέτετε και το πλιγούρι. Ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μίξερ ανακατεύετε καλά τα 100 γραμμάρια Philadelphia μαζί με τον χυμό ροδιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και η σάλτσα είναι έτοιμη.
Προσθέτετε τη σάλτσα στο πλιγούρι μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Αυτή τη σαλάτα καλό είναι να την αφήσετε λίγο στο ψυγείο για να είναι δροσερή και μπορείτε να έχετε φυλάξει λίγο ρόδι για να το προσθέσετε την τελευταία στιγμή.
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».