Σαλάτα με φέτα, σπανάκι, καρύδια, σταφύλια, μήλα και σπιτική βινιγκρέτ μπαλσάμικου!
Και μια και είναι η εποχή του τρύγου και των σταφυλιών, ας ξεκινήσουμε με κάτι εύκολο!
Θα χρειαστείς:
250 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
¾ φλιτζάνι καρύδια
1 φλιτζάνι μαύρο ή κόκκινο σταφύλι , κομμένο στη μέση
¾ φλιτζάνι Granny Smith μήλα , κομμένα σε κύβους
¾ φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1 μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου , σε κύβουςΒαλσαμικό Βινεγκρέτ 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1½ κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
¼ φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέριΣε ένα μικρό μπολ , ανακατέψτε τη μουστάρδα , ξύδι μπαλσάμικο , ξερό βασιλικό , το μέλι , αλάτι και πιπέρι .
Σιγά-σιγά προσθέστε στο ελαιόλαδο .
Ανακατέψτε μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί δηλαδή να γίνει σαν κρέμα.Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας , προσθέτετε το σπανάκι , καρύδια , σταφύλια , κοτόπουλο , τυρί και φέτα .
Σερβίρετε με τη σάλτσα στο πλάι!
Η συνταγή είναι από την αγαπημένη μας φίλη Popi Wallick και το taste advisor