Μάθαμε Τα Πάντα Για το Sake Στο Πιο Trendy Μέρος Με Την Πιο Ωραία Θέα…E&O Athens
Εσάς εάν σας καλούσαν σε ένα μέρος με ζεστή ατμόσφαιρα, υπέροχη παρέα και καταπληκτική θέα θα λέγατε όχι; Έτσι και εμείς λοιπόν η παρέα του likewoman.gr, η Τζένη Οικονόμου, η Ναταλία Ρίζου και εγώ φυσική σε μια χειμωνιάτικη Τετάρτη ανακαλύψαμε τον υπέροχο χώρο του e&o Athens και μάθαμε τα πάντα γύρω από το Sake από την υπέροχη και πολύ διαβασμένη Παναγιώτα.
Eσείς ξέρετε τι είναι το σάκε; Το έχετε δοκιμάσει ποτέ; Εάν ναι πως το πίνετε ζεστό ή κρύο; Είναι Κινέζικο η Ιαπωνικό; Είναι από ρύζι ή τρώγεται με ρύζι; Πολλά έπρεπε να ρωτήσουμε και να μάθουμε την προηγούμενη σε μία υπέροχη βραδιά στο e&o Athens με την υπέροχη θέα να απλώνεται μπροστά μας.
Βέβαια η αλήθεια είναι ότι εάν δεν είχαμε την εξαιρετική Παναγιώτα που έμαθε τα πάντα…αλλά δεν θα σας τα αναλύσω εγώ τώρα…γιατί σας προκαλώ να επισκεφτείτε αυτό το υπέροχο μέρος με το καταπληκτικό φαγητό και να έχετε ιδία άποψη.
Λίγα λόγια για το sake όμως θα σας πούμε. Είναι ένα διαφανές ποτό με περίπου 15% αλκοόλ και παράγεται κυρίως από ρύζι και νερό. Το νερό είναι ένα από τα βασικά του στοιχεία, το οποίο κρίνει την ποιότητά του. Τα καλύτερα οινοποιία sake είναι στην Ιαπωνία και βρίσκονται κοντά σε πηγές. Μόλις το ρύζι πλυθεί, αναδευτεί, μαγειρευτεί στον ατμό και κρυώσει, ξεκινά η διαδικασία του fermentation προσθέτοντας ρύζι koji.
To sake παραδοσιακά σερβίρεται σε μικρά ποτηράκια και πίνεται ζεστό ή κρύο.
Οι τύποι του sake είναι η Daigijo-shu , η ginjo-shu, η tokubetsu honjozo, η tokubetsu junmai και η junmai shu.
Εμείς σας προτείνουμε να πάτε να το δοκιμάσετε καθώς και το υπέροχο μενού “παρέα” με την μοναδική θέα του e&o Athens.