Ριζότο με…Caps Love από τον Δημήτρη Κάππο!
Τον Δημήτρη Κάππο τον ξέρω χρόνια. Φίλος αγαπημένος έχουμε περάσει πολλά καλοκαίρια μαζί στην αγαπημένη μας Αίγινα. Πάντα με το χαμόγελο και με μια μεγάλη αγκαλιά και πάντα να με ρωτάει που “χαθήκατε εσείς”? Γιατί η αλήθεια είναι ότι τον χειμώνα μαζεύομαστε στο καβούκι μας στην Αθήνα.
Τα καλοκαίρια μας όμως είναι ο φιλος μας, η διασκέδασή μας. το αγαπημένο μας στέκι , οι συζητήσεις μας, τα μπάνια μας στον σαρπά, το πρωινό μας καφεδάκι.
Σήμερα λοιπόν είδα αυτό το υπέροχο αφιέρωμα που ανέβασε το Aegina’s Light και ήθελα να το μοιραστώ μαζί καθώς και την υπέροχη μαγειρική του Δημήτρη.
Φίλε μου καλέ είσαι από τους πιο δημιουργικού και υπέροχους ανθρώπους-φίλους. Πάντα να είσαι έτσι, πάντα δημιουργείς και να “ζωγραφίζεις” γιατί το κάνεις πολυ καλά και με πολύ αγάπη.
Γράφει η Τάνια Νικολοπούλου
Caps Love !!! Σύγχρονο νεανικό στέκι , προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια…
O ιδιοκτήτης και δημιουργός του, ο γνωστός και αγαπητός μας Δημήτρης Κάππος !!!
Γεννήθηκε το 1977, έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Αίγινα και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο marketing, δημιούργησε την πρώτη δική του καλόγουστη επιχείρηση με είδη σπιτιού που διατήρησε για 13 συνεχόμενα χρόνια.
Παράλληλα ασχολήθηκε με τα κοινά και επιπλέον δημιούργησε ένα δίκτυο κατά βάση νέων ανθρώπων, το Aegina Rising, με στόχο την πολύπλευρη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, μέσω ποικίλων και πολυεπίπεδων δράσεων.
Παράλληλα ασχολήθηκε με τα κοινά και επιπλέον δημιούργησε ένα δίκτυο κατά βάση νέων ανθρώπων, το Aegina Rising, με στόχο την πολύπλευρη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, μέσω ποικίλων και πολυεπίπεδων δράσεων.
Τρία χρόνια τώρα τον βρίσκουμε στο ζεστό και φιλόξενο Caps Love , πολυτάλαντος, ξετυλίγει και αξιοποιεί τις δυνατότητές του με φαντασία και αισθητική …
Εμείς βέβαια ξεχωρίσαμε την μαγειρική και του ζητήσαμε να δημιουργήσει για εμάς…
Έτσι αυτή την εβδομάδα θα δοκιμάσουμε:
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΜΠΕΙΚΟΝ !!!
Ξεκινάμε τη συνταγή μας παρακευάζοντας πρώτα ένα ζωμό λαχανικών, στον οποίο υπερισχύει το άρωμα της ντομάτας.
ΥΛΙΚΑ
- 1 ΠΡΑΣΟ
- 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
- 2 ΚΑΡΟΤΑ
- 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
- 1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
- 1 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙ ΣΕΛΙΝΟ
- 1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
- ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα βράζουμε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά σουρώνουμε το πεεριεχόμενο της κατσαρόλας και έχουμε το ζωμό μας έτοιμο για να δώσουμε γεύση στην παρασκευή μας.
Για το ριζότο θα χρειαστούμε:
ΥΛΙΚΑ:
- ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
- 1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
- 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΡΥΖΙ ARBORIO
- 1|2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ
- 3 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- 2 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ
- ΛΙΓΗ ΣΩΣ BARBEQUE
- 1|2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
- 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
- ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε σοτάροντας το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και εν συνεχεία προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, με προσοχή να μην μας πάρει καφέ χρώμα το ρύζι και σκληρύνει. Μόλις είναι έτοιμο το σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να εξατμισθεί. Και φτάνουμε στον ζωμό. Ο ζωμός αποτελεί την γευστική βάση του ριζότο. Τον προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά στο σοταρισμένο ρύζι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι το ρύζι να μαλακώσει αλλά και να στέκεται. Δηλαδή ο πυρήνας του ρυζιού να είναι al dente αλλά το μείγμα να είναι κρεμώδες!
Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με το μπέικον που έχουμε αλείψει με την σως μπάρμπεκιου και τηγανίσει μέχρι να γίνει κριτσανιστό και τα ψιλοκομμένα ντοματίνια.
Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με το μπέικον που έχουμε αλείψει με την σως μπάρμπεκιου και τηγανίσει μέχρι να γίνει κριτσανιστό και τα ψιλοκομμένα ντοματίνια.
Καινούργιο ξεκίνημα κάνει το Caps Love με καθημερινό φαγητό από τις 1:00 το μεσημέρι μαζί με το plus menu που αλλάζει ανά σύντομα διαστήματα.
Επιπλέον μπορείτε να δοκιμάσετε το Κυριακάτικο brunch κάθε Κυριακή από τις 12:00 μέχρι τις 17:30 μ.μ.
Άλλωστε όσο περνάει η ώρα η διάθεση ανεβαίνει στον επάνω χώρο, στο BAR του Caps Love.
Ράνια Κορναράκη-Πετρά
Ελένη Κουνελάκη
Ελένη Κουνελάκη
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».